Početna Trends Kraljevska banka izbacila novu karticu sa tehnologijom za očitavanje otisaka prstiju

Kraljevska banka izbacila novu karticu sa tehnologijom za očitavanje otisaka prstiju

Ovaj pilot projekat je označen kao „najveći proboj u razvoju kartičarske tehnologije u poslednjih nekoliko godina“.

Kraljevska banka Škotske postala je prva banka u Ujedinjenom Kraljevstvu koja je predstavila biometrijske kartice.
Ove kartice su puštene u cirkulaciju kao deo nacionalnog test programa koji je banka pokrenula sa 200 klijenata kako bi isprobala ovu najsavremeniju biometrijsku tehnologiju.

Klijenti koji koriste ove kartice u Glazgovu i okolini sada mogu otiskom prsta da potvrde transakcije iznad 30 funti, što je limit za beskontaktne transakcije, time povećavajući bezbednost i olakšavajući sebi kada plaćaju robu i usluge na kasi jer ne moraju da unose PIN.

Dejvid Kroford (David Crawford), direktor sektora plaćanja u Kraljevskoj banci, rekao je: „Mi koristimo najsavremeniju tehnologiju u svim aspektima našeg poslovanja kako bismo olakšali život našim klijentima, a biometrijske kartice su jedna od mnogih tehnologija koje dodatno istražujemo. Ovo je najveći proboj u razvoju kartičarske tehnologije u poslednjih nekoliko godina i odlično je najzad videti ove kartice u rukama naših klijenata“.
 
Pored toga što zadržavaju beskontaktnu funkcionalnost, ove potpuno integrisane kartice se mogu koristiti kao i svake druge, u bankomatima, u pošti kao i za digitalno bankarstvo, a rade i na postojećim POS terminalima za beskontaktno plaćanje ili onima na kojima se unosi PIN – što znači da će prodavnice moći da prihvataju uplate bez ažuriranja svoje tehnologije.

q

Leave a Reply