Najaktivniji muzičari uspevaju da izbace jedan, možda dva studijska albuma godišnje. Reperi mogu ponekad da izbace tri ili četiri miks trake za to vreme.

Međutim, Auxuman planira da izbaci novi ceo album, sa gostujućim rastućim zvezdama kao što su Yona, Mony, Gemni, Hexe i Zoya, svakog meseca.
Kako? Uz pomoć veštačke inteligencije naravno.

Pre nego što odemo predaleko, ne brinite, niste beznadežno rastavljeni od današnje pop muzike. Yona, Mony, Gemini i ostatak ekipe nisu pravi muzičari.

Makar nisu u smislu da možete da ih upoznate i rukujete se sa njima.

Oni su svi plod veštačke inteligencije, i svi imaju svoj karakter i muzički žanr, i stvorila ih je kompanija Auxuman – startap koji se bavi veštačkom inteligencijom sa sedištem u Londonu.

Kompanija Auxuman, koja se po sopstvenim rečima posvetila „izgradnji sledeće generacije virtuelnih zabavljača“, izbacila je debitantski album 27. septembra.

Ubuduće obećavaju da će izbaciti po jedan album kreiran od strane veštačke inteligencije svakog meseca, i podeliće ga na YouTubeu, Soundcloudu i drugim striming platformama. Zaboravite na Video killed the radio star, da li bi veštačka inteligencija mogla (nadajmo se ne i bukvalno) da ubije muzičare od krvi i mesa?

1
2
3
Prethodni tekstAmazon predstavlja prvi Kindle za decu
Sledeći tekstGarmin je izbacio vívofit jr. 2 Star Wars uređaj za praćenje aktivnosti za decu

Leave a Reply