Početna Trends United Grupa i Nokia inovacije

United Grupa i Nokia inovacije

United Grupa objavila da je potpisana saradnja sa kompanijom Nokia u cilju unapređenja postojeće mobilne mreže i superiornog korisničkog iskustva.

Saradnja United Grupe i kompanije Nokia doprineće uvođenju nove generacije digitalnih usluga širom Jugoistočne Evrope, uključujući nove 5G usluge kako za rezidencijalne, tako i za poslovne korisnike, veće brzine i sigurnosti.

Za mobilne operatore koji posluju u okviru United Grupe – kompanija VIVACOM u Bugarskoj i Telemach u Hrvatskoj i Sloveniji – saradnja dve kompanije omogućiće masovnu povezanost na internet mrežu za još veći broj uređaja uz pouzdanu konekciju i podršku aplikacijama i uslugama koje su ključne za digitalnu transformaciju moderne industrije.

SBB kompanija podnela je još u februaru ove godine zvaničan zahtev Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge Srbije (RATEL), ali i nadležnom Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, da pokrenu postupak javnog nadmetanja za 5G mrežu, jer bi i novi i postojeći mobilni operatori bili motivisani da ulažu u tržište, od čega bi korist imali građani, privreda i ekonomija Srbije.

Unapređenja mobilne mreže United Grupe deo su petogodišnjeg plana investicija od preko 900 miliona evra koje vodeći telekomunikacioni i medijski operator ulaže u modernizaciju svojih mobilnih i fiksnih mreža, kako bi se obezbedila vrhunska povezanost i napredni proizvodi i usluge za milione novih i postojećih korisnika.

Željko Batistić, potpredsednik United Grupe za tehnologiju rekao je: “Porast povezanih uređaja i sve veće potrebe koje mobilni korisnici danas imaju, zahteva moćnu bežičnu mrežu koja može da prenese velike količine podataka brzo, sigurno i sa zanemarljivim kašnjenjem. Naša ulaganja – i u mobilne i u fiksne mreže – garantuju da će korisnici United Grupe uvek imati pristup najboljem što naša industrija može da ponudi”.

Saradnju između kompanije Nokia i United Grupe počela je u martu ove godine, nakon što je holandska kompanija za podršku u uvođenju optičke mreže nove generacije u Jugoistočnoj Evropi, koja će biti najnaprednija u regionu odabrala kompaniju Nokia.

Mikko Lavanti, potpredsednik i direktor kompanije Nokia za Centralnu Evropu i Aziju istakao je: “Nokia je zadovoljna što nastavlja da podržava snažnu poziciju United Grupe na tržištu Jugoistočne Evrope. Vodeći portfolio naših usluga na tržištu nastavlja da demonstrira svoju širinu, pouzdanost i inovativnost koristeći mogućnosti Cloud sistema, uz centralizovanu ili distribuiranu implementaciju. Radujemo se što ćemo United Grupi i njenim korisnicima pružiti vrhunske performanse”.

Prethodni članakJEANNEAU MERRY FISHER 1095 FLY – JOS JEDAN KORAK NAPRED
Sledeći članakGirard-Perregaux Turbijon sa tri leteća mosta

Leave a Reply