Oblast veštačke inteligencije (AI) doživela je neverovatan naučni napredak u poslednjih nekoliko godina, od enormno velikih poboljšanja u snazi obrade i računarskoj efikasnosti, do novih uvida u identifikaciji ciljeva, jezika i dubokog učenja.

IBM – lider od početaka istraživanja veštačke inteligencije sredinom XX veka – pomogao je širokom informisanju o tim uspesima.

A 2019. godina posebno je bila prelomna za IBM istraživanje veštačke inteligencije.

Tokom godine, IBM istraživači postigli su novi rekord od 175 redovno prihvaćenih radova na osam najboljih AI konferencija, bili su domaćini druge godišnje Istraživačke nedelje veštačke inteligencije u septembru i pokrenuli AI Hardware Center za dodatno istraživanje hardvera sledeće generacije veštačke inteligencije.

Laboratorija MIT-IBM Watson AI Lab, sada u drugoj godini rada, procvetala je – dočekavši Boston Scientific, Nexplore, Refinitiv i Samsung kao prve članove svog novog Programa članstva.

IBM je napravio još jedan veliki korak u cilju savladavanja jezika, i u okviru projekta „Debater“ unajmio je vodećeg učesnika debate Harisha Natarajana u februaru 2019. godine na IBM-ovoj konferenciji Think.

1
2
Prethodni tekstLG uređaj za gajenje povrća u zatvorenom
Sledeći tekstTOP 5: Profi trikovi makro fotografija (snimci izbliza) izgledaju odlično čak i kada ih pravite telefonom

Leave a Reply