Početna Aplikacije Imate problem da zaspite? Probajte ove aplikacije

Imate problem da zaspite? Probajte ove aplikacije

Nakon decenija istraživanja medicinska zajednica je potvrdila da najmanje sedam sati sna svake noći poboljšava koncentraciju i produktivnost, smanjuje rizik od srčanih bolesti, jača imuni sistem, usporava nabacivanje viška kilograma i doprinosi manjem broju slučajeva depresije.

Premda postoji više faktora koji utiču na kvantitet i kvalitet sna – kao što su na primer starost, ishrana, stres, uslovi u prostoriji i konzumiranje alkohola – tehnologija bi mogla da vam pomogne da pratite svoj san i/ili poboljšate ga.

Evo nekih ideja:

Sleep Cycle koristi mikrofon i akcelerometar koji se nalaze u vašem smartfonu i registruje vaše pokrete tokom spavanja analizirajući zvukove i vibracije. Aplikacija potom analizira prikupljene podatke kako bi odredila da li ste u laganom snu, dubokom snu ili u REM fazi spavanja – i potom vas budi u optimalno vreme (u 30-minutnom okviru koji ste postavili). Aplikacija pokušava da vas probudi tokom najlakše faze sna kako biste se probudili odmorni i sveži.

Aplikacija Relax Melodies vam pomaže da zaspite tako što vam omogućava da birate između bezbroj umirujućih zvukova iz prirode – poput pucketanja vatre, zvuka talasa ili oluje u šumi – uz opciju da napravite svoj lični zvučni pejzaž na telefonu ili tablet uređaju. Aplikacija takođe uključuje i opcije za beli šum, sesije meditacije, priče za laku noć i sekciju SleepMoves koja predstavlja niz tehnika opuštanja i vežbi za telo i um.

Kao jedna od najpopularnijih aplikacija za usmerenu pažnju i meditaciju, aplikacija Calm je prepuna vođenih sesija različitog trajanja, od 3 do 25 minuta, sa sadržajima osmišljenim za sve nivoe meditacijske veštine a uključuje i sveobuhvatne programe koji traju 7 ili 21 dan. Jednostavno odaberite temu koja vam je najinteresantnija, poput dubokog sna, sreće, upravljanja stresom, fokusa, smirivanja anksioznosti ili prekidanja loših navika – i podesite željenu dužinu sesije. Pratite svoj napredak, uključujući broj uzastopnih dana korišćenja.

Slično prethodnoj, i aplikacija Headspace je predstavljena kao „članarina za teretanu za vaš um“ i ima čist interfejs koji je jednostavan za korišćenje, kao i vođene lekcije kako za početnike tako i za eksperte i sve one između njih, uz nekoliko tehnika za usmerenu pažnju i meditaciju koje će vam pomoći da razbistrite um, smanjite stres i poboljšate san. Najnovije sesije u aplikaciji uključuju „Buđenje“, sa inspirativnim kratkim pričama i savetima, i „Režim za kretanje“ koji predstavlja zbirku vođenih treninga za razgibavanje uma i tela istovremeno.
Prethodni članakKTM PREDSTAVLJA KTM 1290 SUPER DUKE RR
Sledeći članakDa li ste spremni za novu generaciju televizora?

Leave a Reply