Samsung je rešio da ubaci LTE-M tehnologiju u svoj novi SmartThings uređaj za praćenje, pružajući kupcima više načina da „drže na oku“ svoje kućne ljubimce, rančeve i još mnogo toga, čak i kada izađu iz domašaja Bluetooth-a.

Kompanija Tile verovatno već duže vreme razmišlja o primeni mobilnih podataka, ali verovatno su ih od tog rizičnog poduhvata odvratile stvari poput punjenja baterije, trajanja baterije, i činjenica da bi onda morali da traže veću cenu.

Samsung, sa druge strane, ima više nego dovoljno novca da proveri da li bi ovakav proizvod našao dovoljno veliku bazu kupaca da bi postao isplativ.
Kada to uparimo sa Samsungovim konstantno rastućim SmartThings ekosistemom, postaje jasno da je upravo Samsung ta kompanija koja bi trebalo da pokuša da izbaci ovakav proizvod.

S obzirom na to da je ovaj uređaj predviđen da radi sa SmartThings proizvodima, on otvara vrata za obavljanje aktivnosti u pametnom domu koje su bazirane na lokaciji, kao na primer menjanje temperature na ecobee termostatu, uključivanje/isključivanje Philips ambijentalnog osvetljenja i otključavanje/zaključavanje vaše Yale Assure pametne brave.

Kao što ste verovatno i očekivali, SmartThings uređaj za praćenje sa LTE-M tehnologijom ne može da se meri sa Tile uređajem po pitanju trajanja baterije.

Umesto godinu dana trajanja, Samsung kaže da korisnici mogu da očekuju da im baterija traje nedelju dana sa jednim punjenjem.

Prethodni tekstTEST: Rolls-Royce Cullinan – Kul i veoma luksuzan
Sledeći tekstNautičke destinacije – Nezaobilazni gradovi na Jadranu za nautičare

Leave a Reply