Klipsch je sklopio partnerstvo sa švedskim brendom Dirac, koji proizvodi tehnologiju koja se igra sa zvukom i stvara unapređen doživljaj slušanja tako što manipuliše prostornom akustikom kako bi isporučila zvuk od kog ćete se naježiti.

Prvi proizvod koji je dobio Dirac tretman su Klipsch T5 II prave bežične slušalice sa aktivnim potiskivanjem buke i T5 II prave bežične ANC slušalice u McLaren izdanju. To su suštinski iste slušalice, ali McLaren verzija je potpuno odrađena u McLaren stilu. Ove premijum slušalice omogućavaju korisnicima da uživaju u izbalansiranijem zvuku i većoj jasnoći, bez obzira na uređaj sa kog se sadržaj pušta ili kvalitet zvuka koji puštaju.

Dirac HD rešenje za optimizaciju zvuka ispravlja impuls i frekvenciju odziva bilo kojih slušalica i unapređuje njihovu zvučnu pozornicu, jasnoću, prepoznatljivost glasa i vernost basa. To rešenje obrađuje zvuk kako bi izvuklo i najsuptilnije bitove, tonove i zvukove koji se mogu izgubiti u procesu reprodukcije. U kompaniji Dirac tvrde da je rezultat toga zvuk koji je približan onome kako su umetnik i producent hteli da ta muzika zvuči.

Dirac tehnologija je ugrađena u Bluetooth čipset koji se nalazi u Klipsch T5 II pravim bežičnim ANC bubicama. Takav pristup omogućava korisnicima da dožive zvuk koji je optimizovan Dirac tehnologijom bez obzira na uređaj sa koga strimuju muziku, bilo da je u pitanju digitalni medija plejer, smartfon ili laptop.

Da bi se dobila najbolja integracija između hardvera na Klipsch bubicama i firmvera kompanije Dirac, inženjerski timovi obe kompanije su blisko sarađivali kako bi skrojili i personalizovali Dirac optimizaciju zvuka tako da se ona zvučno poklapa sa hardverom u Klipsch slušalicama. Taj pristup je osigurao maksimalne performanse i maksimalni uticaj na zvuk.

Klipsch T5 II su prelepe bubice u McLaren izvedbi. Kutijica za punjenje je obložena tvrdim materijalom koji imitira gazeći sloj F1 gume. Prednja i zadnja strana kutijice napravljene su od ugljeničnih vlakana a tu je i linija koja je ofarbana u prepoznatljivu narandžastu McLaren boju. Poklopac kutije prikačen je bočno na šarke, kao Zippo upaljač, i otkriva narandžastu unutrašnjost i dve crne Klipsch bubice sa narandžastim nastavcima u različitim veličinama. Nastavci su ovalni – kako ih je Klipsch dizajnirao – i vrlo udobno pasuju u ušima.

Ove bubice imaju sistem za aktivno potiskivanje buke sa dva mikrofona koji možete uključiti tapkanjem komandi koje se nalaze na bubicama ili jednostavno tako što ćete protresti glavom. Ne, stvarno! Klipsch aplikacija je mesto gde idete da ažurirate firmver i uključite Dirac HD zvuk.

Podred Dirac optimizacije zvuka i aktivnog potiskivanja buke, bubice imaju i operativni sistem Bragi koji koristi veštačku inteligenciju za hands-free upravljanje pomoću gestikulacija. Bragi omogućava korisnicima da preskaču na sledeću pesmu ili se jave na dolazni poziv jednostavnim klimanjem ili drmanjem glave. Ne znamo koliko će to biti od koristi nekim ljudima, ali ako to znači da će vozači držati ruke na volanu, onda mora da je dobra stvar.

Baterija kod ovih bubica pruža do sedam sati slušanja ili pet sati sa aktivnim potiskivanjem buke. Kutijica dodaje još 21 sat ili 15 sati sa ANC-om. A što je još bolje, McLaren izdanje može da se puni dva puta brže od bilo kojih bubica na tržištu kada se koristi McLaren Edition podloga za punjenje. Ta podloga može da puni vaše bubice i smartfon istovremeno.

Zvuk koji isporučuju T5 II prave bežične ANC bubice je baš onakav kakav se i očekuje od brenda Klipsch. Zvuk je detaljan i otvoren. Međutim, ako uključite Dirac HD funkciju, otvara se čitava prostrana zvučna pozornica dok Dirac magija donosi muziku sa pozornicom od 360 stepeni. Kompanija Dirac je proizvela briljantnu obradu muzike a prebacivanje između dva modela će vam otkriti neverovatnu razliku.

Nove Klipsch T5 II prave bežične ANC bubice su klasične Klipsch bubice. Znatno su unapređene dodatkom Dirac HD funkcije. Dizajn i završna obrada McLaren izdanja su prelepi i biće veliki hit među fanovima McLaren tima. Ako volite brend Klipsch i obožavate muziku, ove nove bubice će vam otvoriti nove vidike.

SPECIFIKACIJE KLIPSCH T5 II PRAVIH BEŽIČNIH ANC BUBICA:

Vrsta: U uho
Bežične: Da
Prave bežične: Da
Povezivanje: Bluetooth
Otpornost na vodu/znoj: Da
Aktivno potiskivanje buke: Da
Kontakt: www.klipsch.com

CENA: THE T5 II PRAVE BEŽIČNE ANC BUBICE KOŠTAJU 299 EUR
OCENA TESTIRANJA
TECH
LIFESTYLE
CENA
Prethodni tekstBamford je satu Chopard Mille Miglia dao dodatnu dozu harizme
Sledeći tekstTEST: Honor 50 (best buy nagrada) – Honor, drugo poglavlje

Leave a Reply