Mountain bicikl sa full vešanjem po imenu Veli ima vrlo originalan zadnji kraj

Kada vidimo mountain bicikle sa neuobičajenom tehnologijom vešanja, čudni deo se uglavnom nalazi napred. Veli cross-country MTB, međutim, ima nekonvencionalni sistem zadnjeg vešanja za koji tvrde da nudi nekoliko prednosti u odnosu na tradicionalne postavke.

Dizajniran i proizveden od strane australijske kompanije za proizvonju vešanja za mountain bicikle, Veli je prvi bicikl koji koristi jedinstveni sistem vešanja koji je ta kompanija osmislila.

Prvobitno najavljena pre pet godina, Vasttech postavka ima zadnju tačku okretanja (ili više njih) postavljenu otprilike na pola cevi duž kojih ide lanac, gde se zadnja viljuška spaja s njima. Posebno podešeni Fox Performance Float DPS amortizeri protežu se od zadnje sekcije leve cevi lanca to levog dela zadnje viljuške i imaju hod od 112 mm.

Takva postavka omogućava biciklu da ima „dovstruki dijamantski“ ram koji je lakši i čvršći od većine ramova na biciklima sa full vešanjem (kod kojih je prednji trougao povezan sa zadnjim vešanjem).

Vasttech sistem dodatno omogućava osovini točka da se pomera ka nazad – umesto ka gore – čime se vešanju omogućava da apsorbuje četvrtaste džombe. Ova postavka takođe navodno smanjuje „pedal bob“ – to jest poskakivanje zadnjeg kraja prilikom penjanja i ubrzavanja, i poboljšava osetljivost bicikla kod manjih izbočina tako što smanjuje neopruženu masu.

Ostale karakteristike Veli bickla uključuju monokok ram od ugljeničnih vlakana, trokrake monokok felne od ugljeničnih vlakana (29 inča napred, 27,5 pozadi) i upravljač od ugljeničnih vlakana kao i stem koje proizvodi sestrinska kompanija Atoll Bike.

Pored Fox zadnjih amortizera, komponente drugih proizvođača uključuju Fox Factory 34 SC viljušku sa hodom od 120 mm, Fox Factory Transfer SL dropper šticnum Shimano XTR pogon i hidrauličke disk kočnice, kao i Vittoria Barzo gume. Za sada je u ponudi samo jedna velčina rama, a ceo bicikl (bez pedala i sedišta) je težak svega 9,59 kg.

Zato Veli nije jeftin. Ako želite da ga posedujete, pripremite se da iskeširate 9.445$

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

U potrazi za savršenstvom – Segway...

Segway P100S - Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela....

Lavoie može biti Apple u kategoriji...

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa...

F77 Space Edition je limitirano ‘svemirsko...

U cilju poštovanja uspešnog sletanja Chandrayaan 3 na južnom polu Meseca, indijska startap kompanija za električnu...

Toyota dodaje drugi model Century

Kao što se i očekivalo, nova varijanta SUV-a Century će se voziti na Toyota TNGA platformi,...

Crua Culla V2 vreća za spavanje...

Opšte govoreći, ako želite da vam bude toplo i udobno dok spavate napolju, spavate u izolovanom...

Vile inspirisane Lamborghini automobilima

San postaje stvarnost u Dubai Hills Vista, premium delu Dubai Hills Estate-a i domu najekskluzivnijih adresa...

Naim za Mulliner: najsavremeniji audio sistem...

Najsofisticiraniji audio sistem ikada kreiran za automobil, novi Naim za Mulliner je rezultat 10,000 sati razvojnog...

Loncin LX700AU-5/LX700AU-5A XWOLF700L – Jake performanse

WOLF X serija korisnicima pruža vrlo pristupačnu zabavu na otvorenom kao saputnik u istraživanju prirode. Vrednosti LONCIN-X...

QOODER – I dalje, jedini skuter...

Oni su napravili prvi serijski skuter na četiri točka koji može da se naginje i nazvali...

STELS 850 Guepard – Ruski gepard

Flegšip model brenda STELS je ATV850, najsnažniji i tehnološki najnapredniji ruski ATV. Inženjeri kompanije VELOMOTORS su...
Kada vidimo mountain bicikle sa neuobičajenom tehnologijom vešanja, čudni deo se uglavnom nalazi napred. Veli cross-country MTB, međutim, ima nekonvencionalni sistem zadnjeg vešanja za koji tvrde da nudi nekoliko prednosti u odnosu na tradicionalne postavke. Dizajniran i proizveden od strane australijske kompanije za proizvonju vešanja za mountain bicikle, Veli je prvi bicikl koji koristi jedinstveni sistem vešanja koji je ta kompanija osmislila. Prvobitno najavljena pre pet godina, Vasttech postavka ima zadnju tačku okretanja (ili više njih) postavljenu otprilike na pola cevi duž kojih ide lanac, gde se zadnja viljuška spaja s njima. Posebno podešeni Fox Performance Float DPS amortizeri protežu se od zadnje sekcije leve cevi lanca to levog dela zadnje viljuške i imaju hod od 112 mm. Takva postavka omogućava biciklu da ima „dovstruki dijamantski“ ram koji je lakši i čvršći od većine ramova na biciklima sa full vešanjem (kod kojih je prednji trougao povezan sa zadnjim vešanjem). Vasttech sistem dodatno omogućava osovini točka da se pomera ka nazad – umesto ka gore – čime se vešanju omogućava da apsorbuje četvrtaste džombe. Ova postavka takođe navodno smanjuje „pedal bob“ – to jest poskakivanje zadnjeg kraja prilikom penjanja i ubrzavanja, i poboljšava osetljivost bicikla kod manjih izbočina tako što smanjuje neopruženu masu. Ostale karakteristike Veli bickla uključuju monokok ram od ugljeničnih vlakana, trokrake monokok felne od ugljeničnih vlakana (29 inča napred, 27,5 pozadi) i upravljač od ugljeničnih vlakana kao i stem koje proizvodi sestrinska kompanija Atoll Bike. Pored Fox zadnjih amortizera, komponente drugih proizvođača uključuju Fox Factory 34 SC viljušku sa hodom od 120 mm, Fox Factory Transfer SL dropper šticnum Shimano XTR pogon i hidrauličke disk kočnice, kao i Vittoria Barzo gume. Za sada je u ponudi samo jedna velčina rama, a ceo bicikl (bez pedala i sedišta) je težak svega 9,59 kg. Zato Veli nije jeftin. Ako želite da ga posedujete, pripremite se da iskeširate 9.445$