Mountain bicikl sa full vešanjem po imenu Veli ima vrlo originalan zadnji kraj

Kada vidimo mountain bicikle sa neuobičajenom tehnologijom vešanja, čudni deo se uglavnom nalazi napred. Veli cross-country MTB, međutim, ima nekonvencionalni sistem zadnjeg vešanja za koji tvrde da nudi nekoliko prednosti u odnosu na tradicionalne postavke.

Dizajniran i proizveden od strane australijske kompanije za proizvonju vešanja za mountain bicikle, Veli je prvi bicikl koji koristi jedinstveni sistem vešanja koji je ta kompanija osmislila.

Prvobitno najavljena pre pet godina, Vasttech postavka ima zadnju tačku okretanja (ili više njih) postavljenu otprilike na pola cevi duž kojih ide lanac, gde se zadnja viljuška spaja s njima. Posebno podešeni Fox Performance Float DPS amortizeri protežu se od zadnje sekcije leve cevi lanca to levog dela zadnje viljuške i imaju hod od 112 mm.

Takva postavka omogućava biciklu da ima „dovstruki dijamantski“ ram koji je lakši i čvršći od većine ramova na biciklima sa full vešanjem (kod kojih je prednji trougao povezan sa zadnjim vešanjem).

Vasttech sistem dodatno omogućava osovini točka da se pomera ka nazad – umesto ka gore – čime se vešanju omogućava da apsorbuje četvrtaste džombe. Ova postavka takođe navodno smanjuje „pedal bob“ – to jest poskakivanje zadnjeg kraja prilikom penjanja i ubrzavanja, i poboljšava osetljivost bicikla kod manjih izbočina tako što smanjuje neopruženu masu.

Ostale karakteristike Veli bickla uključuju monokok ram od ugljeničnih vlakana, trokrake monokok felne od ugljeničnih vlakana (29 inča napred, 27,5 pozadi) i upravljač od ugljeničnih vlakana kao i stem koje proizvodi sestrinska kompanija Atoll Bike.

Pored Fox zadnjih amortizera, komponente drugih proizvođača uključuju Fox Factory 34 SC viljušku sa hodom od 120 mm, Fox Factory Transfer SL dropper šticnum Shimano XTR pogon i hidrauličke disk kočnice, kao i Vittoria Barzo gume. Za sada je u ponudi samo jedna velčina rama, a ceo bicikl (bez pedala i sedišta) je težak svega 9,59 kg.

Zato Veli nije jeftin. Ako želite da ga posedujete, pripremite se da iskeširate 9.445$

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde