Početna Gadgets Wave sistem koristi nosive uređaje za praćenje koji omogućavaju nadzor mladih plivača

Wave sistem koristi nosive uređaje za praćenje koji omogućavaju nadzor mladih plivača

Iako ovi uređaji nikada neće moći da zamene oprezne oči roditelja kojima posmatraju svoju decu dok plivaju, očima ponekad mogu i da promaknu neke stvari.
Tu na scenu stupa Wave sistem koji je osmišljen da uključi alarm ako se deca predugo zadrže ispod površine vode.

Postavka Wave sistema sastoji se od mrežnog uređaja koji stoji pored bazena (ili jezera, reke ili mora) i uređaja za praćenje koji dete nosi.

Jedan mrežni uređaj može istovremeno da nadgleda do 10 uređaja za praćenje, koji dolaze u formi trake za glavu, ili se kače na gumu naočara za plivanje ili u dolaze u vidu jedinice koja se magnetski prikači na kupaći kostim.

Dva Bluetooth modula (po jedan sa svake strane uređaja za praćenje) emituju signal do mrežnog uređaja dva puta u sekundi, javljajući mu da je sve u redu.
Međutim, ako oba modula u nekom trenutku budu potpuno potopljeni, voda blokira njihove signale.

Ako mrežni uređaj ne primi makar jedan od signala neki određeni vremenski period koji odrede roditelji, uređaj pali zvučni alarm kao i integrisani svetleći LED prsten.

Postavke za uređaje za praćenje koji stoje na traci za glavu ili gumi naočara mogu da se podese da se oglašavaju na svakih 15 do 45 sekundi.

Kako je jedinica koja se postavlja na kupaće kostime dizajnirana za korišćenje kod male dece (pa čak i kućnih ljubimaca), tu je vreme oglašavanja uređaja za praćenje postavljeno na pet sekundi. Aplikacija javlja korisnicima kada baterije na bilo kojoj od komponenata treba da se dopune.

Jedan problem u vezi sa ovim sistemom leži u činjenici da ako uređaj za praćenje slučajno spadne – ili ga dete namerno skine – on će nastaviti da pluta po površini vode i neće obavestiti mrežni uređaj da ga dete više ne nosi.

Prethodni članakSPX 230
Sledeći članakAtleta na kilovatima

Leave a Reply