Početna Gadgets Zabava je napolju! TEST: LG PL7 Bluetooth prenosni zvučnik

Zabava je napolju! TEST: LG PL7 Bluetooth prenosni zvučnik

The LG XBoom Go PL7 karakteriše detaljan zvuk i odlična baterija – i uz sve to ima i sopstveni lajt-šou.

Dok su se neke kompanije potrudile da zaista posluju na veliko a druge se usredsređuju na vrednost, LG je dodao pravu ekstravaganciju Bluetooth zvučnicima u obliku LED lampica.
Iako je zabavno imati lajt-šou uz muziku koju slušate, to je samo primamljivo za oko. PL7 ne uzmiče ni pred najboljim Bluetooth zvučnicima kada je reč o kvalitetu zvuka i trajanju baterije, a sve to uz jedinstven i privlačan dizajn.

PL7 dimenzija 9,7 x 3,9 x 3,9 inča liči pomalo na pilulu sa stesanim vrhovima zamenjenih kapicama sa prstenom od LED lampica na svakom kraju. Prstenovi pulsiraju u raznim bojama i pri raznim brzinama (lampice možete kontrolisati pomoću XBoom aplikacije).

Na vrhu se nalaze dugmad za jačinu, uključivanje i isključivanje, uparivanje Bluetooth uređaja, Sound Boost (da bi se pojačali glasovi) i lampicu za nivo baterije. Na poleđini, iza plastičnog poklopca, nalazi se pomoćni ulaz od 3,5 mm, USB-C port za punjenje, i dugmad za prebacivanje režima lampica, aktiviranje režima „Multi Mode“ (za povezivanje dva uređaja) i režima „Dual Mode“ (za uparivanje dva zvučnika).

PL7 proizvodi detaljan zvuk koji se može uporediti sa najboljim prenosivim Bluetooth zvučnicima u ovom cenovnom rangu. Ima jasniji zvuk od bilo kojeg od ovih modela i lepše izbalansiran bas.

Samo jedan režim zvuka, Sound Boost, podiže vokale još više u nekom miksu. Međutim, otkrićete da se upotrebom ovog pojačivača prateći vokali i zvuci u srednjem opsegu postepeno gube.

PL7 karakteriše vodootporna zaštita IPX5, što znači da može da podnese da bude poprskan vodom ali se ne bi trebao potapati.

Kada je reč o bateriji, nakon otprilike 15 sati sviranja na različitim nivoima jačine sa upaljenim lampicama, baterija je i dalje na 70 odsto.

Za razliku od mnogih prenosivih Bluetooth zvučnika u ovom cenovnom rangu, PL7 nema u sebi Google ili Alexa asistenta. Umesto toga, glasovnom asistentu svog telefona možete pristupiti tako što ćete pritisnuti i nekoliko sekundi držati dugme za reprodukciju/pauziranje („Play“ / „Pause“)

Uređaj ima snažan Bluetooth signal, i ostaje povezan na udaljenosti većoj od 30,5 metara u zatvorenom prostoru.

Aplikacija XBoom za iOS i Android je besplatna i nudi nekoliko načina za upravljanje zvučnicima, mada nema sva zvona i zviždanja koja dobijate preko UE Boom aplikacije.

Preko aplikacije možete da podesite lampice da trepere uz ritam (što se čini preterano pomahnitalo, čak i uz sporije pesme), ili da odaberete među ostalim stilovima kao što su Žurka, Voda i Šuma. Možete odabrati i sopstveni stil tako što ćete odabrati šemu boja i brzinu promene lampica. Ili, ukoliko želite manje vizuelnu stimulaciju, možete isključiti lampice.

Ukoliko tražite pouzdan i privlačan prenosivi Bluetooth zvučnik i ne trebaju vam takve dodatne karakteristike, vredi razmisliti o PL7.

OCENA TESTIRANJA
TECH
LIFESTYLE
CENA
Prethodni članakTEST: Nissan Juke – Žaba koja se sprema da skoči
Sledeći članakSavremeni SUV sa vrhunskom hibridnom tehnologijom

Leave a Reply