Početna Broj 208 Zlatna sredina – Samsung Galaxy S10

Zlatna sredina – Samsung Galaxy S10

Ni najmanji, ni najveći, već taman za šaku prosečnih dimenzija

Panasonic TV

Nego da se vratimo na S10. Pleni izgledom, a ekran je toliko lep da nećete skretati pogled s njega. Osim što je lep, već ima i priznanje da je najbolji (ikad napravljen), od strane DisplayMate-a za apsolutnu preciznost prikaza boja, maksimalno osvetljenje (1215 nita) i još svašta nešto. Sve ukupno, zaradio je najveću A+ ocenu. Ivica oko ekrana je zapanjujuće mala, da se plašimo gde da držimo telefon a da ne dotaknemo displej. Ipak, ima nešto što nam je (malo) zasmetalo. Samsung ovaj ekran naziva Infinity-O display, jer to „O“ predstavlja kameru, koja je unutar ekrana i zauzima gornji desni ćošak.

Najbolji telefoni 2019

U praksi to znači da će info o jačini signala i stepenu iskorišćenja baterije biti pomereni ulevo. Kada budete gledali video, uglavnom nećete videti tu „rupu“, jer će taj deo biti zatamnjen. Najviše će trpeti igre, i i dalje se čudimo zašto prednja kamera nije u gornjem levom uglu – tako bi u horizontalom položaju bila u donjem levom uglu, gde bi bila manje primetna. Ostaje da telefon okrenemo na drugu stranu, pa da kamera bude u donjem desnom uglu…

S10 ima dva zvučnika za stereo doživljaj. Naspram S9, jači su za dvadesetak odsto. Sasvim dovoljno da se primeti razlika i da se uživanje u filmovima i igrama primetno poveća. Čak i ako slučajno prstom pokrijete jedan zvučnik, drugi daje dovoljnu jačinu.

Senzor otiska prsta je vraćen na prednju stranu, ali je stavljen iza ekrana. Slobodan prostor ispod ekrana je toliko mali da bi bilo neozbiljno da bude tamo. Senzor je dosta nisko postavljen (možda i previše), ali nama je tokom korišćenja bio veći problem preciznost. Češće nije radio, nego što jeste. Činjenica da znamo da se nakon pet neuspešnih pokušaja pravi kratka pauza u pokušajima govori za sebe.

Leave a Reply