Roland mini studio za vlogere

Ova mala kutija, nazvana Go:Livecast, se povezuje sa smartfonima i funkcioniše kao mini studio za emitovanje sadržaja, nudeći kreatorima sadržaja na internetu da sa lakoćom upravljaju osnovama produkcije video snimaka uživo.

Go:Livecast ima minimalan intefejs i napravljen je tako da bude jednostavan za korišćenje svima, bez obzira na nivo znanja.

U kompaniji Roland kažu da ima „plug and play“ postavke – samo povežete smartfon i slušalice za monitoring zvuka i spremni ste za strimovanje.

Uređaj ima malo ulaza i izlaza.

Na jednoj strani se nalaze ulazi za slušalice koje ćete koristiti za monitoring zvuka, a sa druge strane se nalazi XLR 1/4 kombo ulaz sa fantomskim prekidačem za uključivanje/isključivanje ukoliko želite da koristite druge izvore zvuka poput mikrofona ili elektronskog instrumenta.

Pozadi se nalazi MicroUSB izlaz za napajanje i microUSB za mobilni.
Hardverski deo je za stvari poput brzog podešavanja jačine zvuka, mutiranja zvuka i ubacivanja unapred snimljenih klipova u živi video strim.

Prateća aplikacija potom omgućava korisniku da pristupi raznim video funkcijama.

Strimeri mogu da se uloguju na svoju omiljenu platformu i počnu da strimuju preko aplikacije, prate komentare u realnom vremenu i čak koriste filtere za „ispolirani, čist izgled“.

Aplikacija takođe automatski opaža portret i landscape režime na osnovu pozicije u kojoj se smartfon nalazi, i može da isprati snimanje iz više uglova ili deljenje ekrana tako što povežete još jedan telefon ili tablet uređaj sa kamerom preko WiFi konekcije.

Kompanija Roland očigledno želi da izađe u susret kreatorima sadržaja na internetu koji ne žele (ili nisu u mogućnosti) da potroše mnogo novca na produkcijski deo, ali ipak žele nešto što zadovoljava standarde.

Ovo je veliki poslovni iskorak za ovu kompaniju jer su se u prošlosti pravili opremu za strimovanje koju koriste uglavnom profesionalci.

Tržište strimovanja uživo je postalo ogromno, a uspešne internet ličnosti potpisuju ugovore za knjige i imaju milione pregleda na platformama kao što su YouTube Live, Twitch i Mixer.

Stoga jednostavan, jeftin uređaj koji omogućava ljudima da sa lakoćom unaprede svoju produkciju deluje kao savršena ideja.

Roland Go:Livecast će se naći u prodaji krajem januara po ceni od 250 dolara na Amazonu i kod ovlašćenih distributera Roland proizvoda.

CENA: $ 248.99

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde