BMW obožava ludačke gejming koncepte, pa čak i ako nikada ne ugledaju svetlost dana.

Studio za inovacije Designworks koji je deo BMW grupe ostvario je u prošlosti saradnju sa kompanijom Asus, kada su kreirali koncept gejming laptopa po imenu ROG Face Off, a sada su njihovi inženjeri odlučili da uđu u svet gejming fotelja napravivši koncept gejming fotelju Rival Rig.

Rival Rig je ekstremna fotelja na tačno onaj način na koji biste i očekivali da to bude jedna fotelja koju je zamislio proizvođač sportskih automobila.

Ona ima „Sistem za kontrolu mikroklime“ i „Prilagodljivo sedenje“, a oba sistema pokreće mreža senzora, pneumatski vazdušni jastučići i elektromehanički aktuatori kojima upravlja veštačka inteligencija.

Kažu da je fotelja posebno napravljena vodeći računa o zdravlju gejmera i prvenstveno se fokusira na udobnost i performanse igrača za optimalno bavljenje e-sportovima.

Fotelja je napravljena da se pomera i menja oblik kako bi se prilagodila igraču, a u tome pomažu brojni senzori koji prikupljaju ogromne količine podataka.

Cilj je da se postigne najudobnija pozicija za sedenje, uz pravilno držanje i najbolje pozicioniranje glave, jer sve te stvari omogućavaju gejmerima da se potpuno udube i dožive osećaj bestežinskog stanja.

Što se tiče fizičkog dizajna, fotelja izgleda prilično svemirski i odlično će se uklopiti u redovne gejming postavke.

Velike svetlosne linije duž „kičme“ fotelje bi trebalo da su po gejmerskom ukusu.

Osvetljenje je takođe i reaktivno, to znači da ono odražava sve što se dešava u igrici. To je miks praktičnosti, ergonomije i hvalisavog „može nam se“ dizajna.

Prethodni tekstRinker 270 EX
Sledeći tekstAudi predstavlja novi RS 3 za 2022. godinu – model visokih performansi za svakodnevnu vožnju

Leave a Reply