Brend Dyson i usisivači idu zajedno kao što idu brend Le Creuset i dučani lonci.

Iako je poznata po svojim usisivačima, kompanija Dyson proizvodi čitav niz kućnih aparata kao što su prečišćivači vazduha i fenovi za kosu.

Sada ova britanska tehnološka kompanija proširuje svoj portfolio rasvetnih uređaja dodatkom lampe Lightcycle Morph.

Lightcycle Morph, koja dolazi u formi stone lampe ili podne lampe, je dizajnirana da oponaša svojstva prirodne dnevne svetlosti i pomogne nam kod regulacije cirkadijalnog ritma.

Kroz istoriju, obrasce spavanja kod ljudi je diktirala sunčeva svetlost – jutarnja i večernja svetlost imaju nižu temperaturu boje nego podnevno svetlo, što okida otpuštanje melatonina koji izaziva pospanost.

Zbog smartfona i ogromne svetlosne zagađenosti, naša tela dosta teže tonu u san prirodnim putem, nego što su navikla.

Rešenje kompanije Dyson koristi algoritam da preko šest LED sijalica emituje svetlosnu temperaturu koja precizno odgovara dobu dana.

To znači da ako volite da zaglavite do ponoći, ili volite da ustajete pre izlaska sunca, ova lampa vam omogućava da to i uradite bez (značajnog) remećenja vašeg obrasca spavanja.

Lampa Lightcycle Morph takođe može da radi i u nekoliko posebnih ili unapred podešenih režima ako želite čisto, jasno svetlo koje će vam pomoći da održite koncentraciju.

Svim funkcijama ove lampe može se pristupiti preko Dyson Link aplikacije, ali korisnici takođe mogu da koriste fizički kontrolni panel na lampi.

Stona lampa i podna lampa su dostupne odmah po maloprodajnoj ceni od 650 dolara i 850 dolara.

Prethodni tekstStöckli Laser AR – Podesite te kantne i ne mislite o tome
Sledeći tekstTEST: Jabra Elite 75t – Model Elite 65t je postao manji, sa dužim trajanjem baterije i boljim zvukom

Leave a Reply