Početna Home Kako pametne tehnologije mogu da vam pomognu u spremanju večere

Kako pametne tehnologije mogu da vam pomognu u spremanju večere

Podatak da je LG ThinQ, aplikacija, koja omogućava povezivanje i kontrolisanje pametnih uređaja, preuzeta više od 30 miliona puta, što nabolje govori o sve većoj upotrebi pametnih tehnologija u svakodnevnom životu.

LG ThinQ tehnologija zasnovana je na primeni veštačke inteligencije i koncepta „interneta stvari“ koji povezuje sve pametne uređaje – od televizora i zvučnika, preko frižidera i prečišćivača vazduha, sve do mašina za veš i klima uređaja.

Jedno od prvih obećanja napredne budućnosti – da će frižideri slati vlasnicima spisak namirnica koje nedostaju – već je ostvareno, na veliku radost korisnika.

Upravo to je karakteristika LG InstaView Door-in-Door modela i to je samo jedna od mnogih zbog čega je više od milion modela ovog frižidera podato širom sveta.

Putem ThinQ aplikacije, u unutrašnjost ovih elegantnih frižidera možete zaviriti i direktno iz prodavnice zahvaljujući ugrađenoj kameri. Momentalno dobijate izveštaj o trenutnom stanju namirnica u vašem frižideru. Zanimljivo je da aplikacija može da predloži jela koja se mogu pripremiti na osnovu postojećih namirnica, tako da ne morate da gubite vreme na spiskove, nabavke i razmišljanja o sledećem obroku.

Inovativne tehnologije su iz osnova promenile različite kućne poslove. Na primer, mašine za veš kompanije LG sa prepoznaju težinu i vrstu veša, na osnovu čega preporučuju adekvatan ciklus pranja. Više ne moramo brinuti da li će se naše svilene bluze oštetiti a majice jarkih boja izbledeti prilikom pranja. Takođe, noviji modeli koriste snagu pare i otklanjaju 99% alergena iz tkanine. Uz ThinQ splikaciju, uređaj dodatno podesiti da završi rad onda kada vama najviše odgovara.

Još jedan način na koji ThinQ aplikacija olakšava život, smanjujući potrebu za majstorima, jesu opcije Proaktivna briga o korisnicima (Proactive Customer Care (PCC) i Pametna dijagnoza (Smart Diagnosis).

Nakon što uređaji sami sebi postave dijagnozu, aplikacija obaveštava korisnika i daje preporuke šta treba preduzeti kako bi se dostigao optimalan rad. Dodatna prednost je što su svi LG uređaji prvi izbor ekološki osvešćenih potrošača, jer aktivno štede električnu energiju i potrošnju vode.

Proces automatizacije još uvek nije potpun, bar za sada. Ne postoji pametan frižider koji će u saradnji s rernom samostalno spremiti večeru, kao ni mašina za veš koja sama kupi prljav veš s poda, ali uz LG ThinQ, nivo kontrole, usklađivanje rada i nadzora različitih kućnih aparata jednostavno revolucionaran.

Prethodni članakNova Mercedes modna linija pretvara iskorišćene vazdušne jastuke u uličnu odeću
Sledeći članak5 od 5 pobeda za vozača ABARTH-a

Leave a Reply