Mellow sous-vide aparat dobija model druge generacije po imenu Mellow Duo, koji dodaje opciju sa dve komore ovom kulinarskom uređaju.

Prva generacija Mellow aparata pojavila se na tržištu 2014. godine, u ranim danima domaćeg sous-vide kulinarstva, i ponudila je pametne obroke sa dodatnim praktičnim funkcijama kao što je čuvanje u hladnim uslovima. Sada ovaj aparat dobija unapređenje.

Sous-vide, ako ne pratite kulinarske trendove, je metoda držanja hrane na ultrapreciznoj temperaturi na duži period.
Na primer, stavite odrezak u vakuum kesu i potopite ga u vodu koja ga održava na idealnoj temperaturi, starajući se da bude temeljno zagrejan do te temperature, ali da nikada da ne bude prekuvan.

Ova vrsta kuvanja se prvo pojavila u profesionalnim kuhinjama, ali je vremenom prešla u domove zahvaljujući svojoj fleksibilnosti i izvanredno ukusnoj preciznosti.

Sve se kontroliše preko Mellow aplikacije koja ima bazu podataka sa receptima za najrazličitije vrste hrane.

Ako želite savršenu svinjsku krmenadlu, na primer, Mellow ima kategoriju i potkategoriju za to.

Unesete debljinu konkretne krmenadle koju imate, da li je sveža ili smrznuta, i potom odaberete da li želite da bude srednje ili dobro pečena, a onda Mellow automatski izračuna najbolju temperaturu i vremenski period za pripremanje vašeg obroka.

Jedna od super stvari kod sous-vide kuvanja je to što, zbog toga što se temperatura tako precizno kontroliše, ne morate da brinete da ćete prekuvati jelo.

Ako iz nekog razloga morate da pomerite večeru za malo kasnije, možete slobodno da ostavite tu krmenadlu u vodi tih nekoliko sati duže: neće se stvrdnuti i prekuvati jer se ni u jednom trenutku ne zagreje iznad savršene temperature. Prednost Mellow sous-vide aparata je i njegova sposobnost da prvo ohladi hranu.

To znači da možete hranu da stavite u sous-vide pre nego što krenete na posao, a ona će stajati na hladnoj temperaturi kao da je i dalje u frižideru, sve dok ne dođe vreme za kuvanje. Mellow to sve sam izračunava, na osnovu vremena u koje ste rekli da želite da jedete.

Mellow Duo zadržava te funkcije, i uz to donosi rešenja za neke od najvećih zahteva koje su imali korisnici uređaja prve generacije.

Najočiglednija je opcija sa dve komore koju donosi Mellow Duo.
Možete da birate između jedne veće komore sa vodom u kojoj ćete kuvati istu stvar za više osoba, ili dve odvojene komore sa različitim temperaturama u kojima ćete kuvati različita jela.

Proizvođač tvrdi da jedinstvena komora u Mellow aparatu ima mesta za do 14 porcija, dok u svaku od manjih komora može da stane do šest porcija.

Kao i pre, u pitanju je uzani, dugački aparat, koji možete da uglavite u bilo koji slobodan prostor u kuhinji, a same komore imaju duple zidove za bolju izolaciju.

Mellow Duo je trenutno na Kickstarteru i već je dostigao cilj od 30.000 dolara.

Prvi donatori mogu da dobiju Mellow Duo sa jednom komorom za 179 dolara ili sa dve komore za 229 dolara.
U kompaniji očekuju da isporuka uređaja krene u oktobru 2020. godine.

Prethodni tekstTOP 5: Maske baterije za iPhone 11 Pro
Sledeći tekstNajbolja bankarska aplikacija u Srbiji

Leave a Reply