Saznajte šta je Porsche IONITY

IONITY poseduje najveću mrežu visoko-performantnih stanica za punjenje u Evropi, koja je dostupna većini električnih vozila.

Ovaj zajednički poduhvat već proširuje svoje planove za dalju ekspanziju. Do 2025. se očekuje da će broj stanica za punjenje da poraste sa trenutnih 400 na više od 1000.
Ovo će rezultirati porastom broja punjača za okvirno 7000 jedinica što je skoro pet puta više od trenutnih 1500.

IONITY mreža koristi evropski standard za punjenje, Combined Charging System (CCS).
Tehnologija (800 V) ovih stanica za punjenje znači da mreža može da se koristi za punjenje modela Porsche Tycan do svog punog potencijala od 270 kW.

Korišćenjem Porsche usluge punjenja (Porsche Charging Service), vozači modela Tycan imaju prednost standardizovanih i značajno sniženih cena na IONITY stanicama za brzo punjenje; trenutno 0.33 EUR po KWh.

“Mi vidimo jasan porast u razvoju elektro-mobilnosti i povezane infrastrukture visoko preformantnog punjenja. Očekujemo da će 50 % od svih automobila koje će marka Porsche isporučiti do kraja 2025. širom sveta biti potpuno ili delimično električni modeli – do kraja decenije i više od 80%. Investiranjem u IONITY, šaljemo našim klijentima važan signal, koji putovanje električnim automobilom treba da podigne na viši nivo komfora i pogodnosti,” kaže Oliver Blume, predsednik izvršnog odbora Porsche-a AG.

Porsche Charging Service pruža vozačima pristup stanicama za punjenje koje su u vlasništvu različitih provajdera uključujući i IONITY.

Trenutno postoji skoro 200,000 povezanih punjača u Evropi, koji su raspoređeni u 20 država.
Među njima je instalirano okvirno 6,500 punjača sa kapacitetom punjenja većim od 50 kW DC.

Centralna naplata se vrši kroz Porsche. Pored postojeće IONITY mreže, Porsche planira da postavi sopstvene stanice za brzo punjenje duž najvažnijih transportnih ruta u Evropi.

Kroz Porsche Destination Charging program, klijenti mogu besplatno da pune svoje električne ili plug-in hibridne Porsche modele na najpopularnijim lokacijama.

Program trenutno obezbeđuje više od 2,700 AC punjača u više od 70 zemalja, uključujući odabrane hotele, restorane, aerodrome, šoping centre, sportske klubove i marine.

Dalje širenje mreže je u punom zamahu.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde