Seiko Prospex Speedtimer Oregon22 Limited Edition SRQ041

Jedan poseban Speedtimer hronograf kojim se slavi tradicija sportsko-takmičarskog merenja vremena brenda Seiko kao i njegova uloga zvaničnog merača vremena na Svetskom prvenstvu u atletici 2022. godine.

Kućište od nerđajućeg čelika ojačano je ultračvrstim premazom, vodootporno je do dubine od 100 m, ima prečnik od 42,5 mm i debljinu od 15,1 mm. Ima kombinaciju poliranih i brušenih površina kao i velike drukere nalik na klipove koji podsećaju na Seiko satove iz 1960-ih godina prošlog veka.

Brojčanik je urađen u sivom, zrnastom šablonu koji je dizajniran da evocira teksturu šljake na atletskoj stazi. Žuta boja, koja se može naći na svim mernim uređajima brenda Seiko, korišćena je na kazaljci podbrojčanika koji meri istek 30 minuta i koji se nalazi na 9 sati, kao i na centralnoj kazaljci hronografa koja je blago zakrivljena na vrhu i proteže se skroz do ivice brojčanika kako bi korisnik mogao sa lakoćom da očita vreme jednim pogledom.

Oba podbrojčanika su blago uvučena sa brušenom završnom obradom i belim markerima koji se slažu sa velikom 60-sekundnom skalom na obodu brojčanika na kojoj je broj 60 takođe obojen žutom bojom. Nalepljeni satni markeri imaju dvostruko fasetirane profile a beli LumiBrite premaz poboljšava čitljivost u mraku. Jedan detalj koji će mnogi ceniti je prozorčić za datum sa pozadinom u tamno-sivoj boji koja odgovara boji brojčanika i svetlo-sivim brojevima.

KALIBAR 8R46

Na safirnom staklu na poklopcu sata odštampan je logo Svetsog šampionata u atletici u Oregonu 2022. godine a kroz njega se vidi automatski hronografski mehanizam. Prospex Speedtimer je takođe opremljen mehanizmom sa vertikalnim kvačilom i stupčastim točkom kako bi se osigurao najviši mogući nivo preciznosti i izdržljivosti. Mehanizam kuca frekvencijom od 4 Hz i ima rezervu snage od otprilike 45 sati. Pored hronografskih funkcija, on ima i podbrojčanik za sekunde kao i prikaz datuma, a tu je i funkcionalnost štoperice.

DOSTUPNOST I CENA

Seiko Prospex Speedtimer Oregon22 Limited Edition SRQ041 je ograničena serija od 400 komada i biće dostupna u junu 2022. godine. Maloprodajna cena u Evropi biće 3.200 evra.

Možete posetiti zvančni Seiko sajt za više informacija o modelu Seiko SRQ041.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde