Novi Fiat 500 je prava prekretnica u procesu elektrifikacije brenda Fiat: najpoznatiji i najpopularniji Fiat model je postao potpuno nov, potpuno i isključivo električni model. Širom sveta, model 500 je oličenje italijanskog automobila: lep, klasičnog dizajna, umetničko delo, inspiracija. Jednom rečju: legenda.

Novi mali električni model brenda Fiat je razbio „konvencionalne“ barijere električnog sektora: autonomiju (do 320 km prema WLTP, povećavajući se na 460 km samo u gradskom ciklusu), vreme punjenja (brzo punjenje od 85 kW kao standard) i složenost upotrebe („Tech it Easy”).

Novi Fiat 500 je prvi gradski automobil sa sistemima za pomoć pri vožnji drugog nivoa, kao i dostupnošću tri različite karoserije: hečbek, kabriolet i 3+1. Zahvaljujući novom Uconnect sistemu za informacije i zabavu pete generacije, novi Fiat 500 je uvek povezan. „Hey Fiat“ je napredni sistem za prepoznavanje glasa, tako da možete da razgovarate sa automobilom samo pomoću reči za buđenje „Hej Fiat“.

Novi Fiat 500 3+1 je najsvestraniji novi Fiat 500. Ima jedinstvena „magična vrata“ koja olakšavaju putnicima da uđu u vozilo, i sve što vam može zatrebati na zadnjim sedištima. Ova „magična vrata“ se harmonično uklapaju u strukturu automobila, bez promena u njegovom dizajnu ili dimenzijama, zadržavajući svojstva agilnog gradskog automobila.

Novi Fiat (500)RED je „Napravljen za planetu, napravljen za ljude na njoj“ i ima jasnu misiju zaštite životne sredine i ljudi: električan je, poštuje životnu sredinu i doprinosi održivijoj budućnosti. Ta misija sada ide još dalje sa modelom (RED). Novi Fiat (500)RED je 100% električan, čime daje svoj doprinos borbi protiv zagađenja; to je takođe automobil sa velikim etičkim sadržajem zahvaljujući partnerstvu sa organizacijom (RED), koju su osnovali Bono i Bobi Šrajver, posvećenoj borbi protiv pandemija već duže od 15 godina.

Novi Fiat (500)RED je takođe idealan ambasador za prenošenje poruke u SAD, zahvaljujući svom prisustvu na CES-u.

Prethodni tekstCES 2022: Šta nam donosi Samsung u 2022?
Sledeći tekstPrvi UltraGear gejming laptop

Leave a Reply