Gigant iz industrije električne mobilnosti, kompanija OKAI,  prikazala je na CES 2022 sajmu svoj najnoviji dvotočkaš OKAI EB20. Model EB20 ima ram od ugljeničnih vlakana sa full vešanjem i koristi mnogobrojne premijum komponente. Vešanje ima četiri veze i u kompaniji OKAI kažu da je „potpuno kompatibilno sa širokim spektrom komponenti za profesionalne mountain bicikle.“

U ovoj kompaniji tvrde da srednji pogonski motor ima 750W sa maksimalnom snagom od 950W. Ali na bliži pogled vidimo da je to Bafang Ultra motor, jedan od najsnažnijih srednjih pogonskih motora dostupnih na tržištu e-bicikala.

Motor ima i senzor obrtnog momenta koji predstavlja moderniji i kvalitetniji način pružanja asistencije pri okretanju pedala kod električnih bicikala. Umesto da meri koliko brzo biciklista okreće pedale, kao što to rade jeftiniji sistemi, senzor obrtnog momenta meri koliko snažno on okreće pedale i pruža odgovarajuću asistenciju motora koja biciklisti potpomaže u njegovim naporima.

U kompaniji OKAI takođe napominju da se elektromotor može zameniti za verzije od 250W ili 500W, verovatno radi usaglašavanja sa zakonima u različitim državama koje ograničavaju snagu e-bicikala.

Bicikl pokreće baterija snage 48V i i kapaciteta 14,7Ah koja koristi Samsung ćelije. To proizvodi 700Wh kapaciteta, čineći je jednom od većih baterija dostupnih na tržištu električnih mountain bicikala.

U kompaniji OKAI tvrde da bi baterija trebalo da isporuči autonomiju od oko 70 km sa jednim punjenjem. Kada se baterija isprazni, možete je izvaditi iz bicikla i odvojeno je napuniti ili je možete napuniti direktno na biciklu. Za kočenje je zadužen par Tektro hidrauličnih disk kočnica, a Shimano XT menjač je uparen sa ručicom za menjanje brzina na kormanu.

Što se ostalih tehnoloških stvari tiče, u kompaniji OKAI kažu da će ekran od 2,8 inča osetljiv na dodir biti ugrađen u cev ispod upravljača.Sklopivi ključ i opcija za NFC otključavanje omogućavaju vlasnicima niskotehnološke i visokotehnološke opcije za zaštitu bicikla.

Prethodni tekstLegenda i apsolutni pobednik u GR Sport verziji
Sledeći tekstTOP 5: Uređaja za spavaću sobu koje morate da imate

Leave a Reply