Kompanija Arcimoto je predstavila novi, radikalni električni tricikl sa full vešanjem po imenu Mean Lean Machine (MLM). Novi e-bicikl koristi tehnologiju naginjanja koja mu pomaže da skreće poput dvotočkaša dok zadržava stabilnost trotočkaša.

Prepustite tvorcu električnih vozila na tri točka koja idu do 120 km/h da razvije jedan od najkompleksnije izrađenih električnih bicikala koji ste ikada videli.

MLM je napravljen koristeći tehnologiju naginjanja koju je razvilo odeljenje kompanije Arcimoto zaduženo za vozila koja se naginju. Arcimoto je sebi priključio ovo odeljenje akvizicijom kompanije Tilting Motor Works.

Gledajte na ovaj model kao mini Arcimoto FUV (Fun Utility Vehicle), osim što se naginje u krivinama. I ima pedale. I generator za električnu vožnju. I pogon na svim točkovima. I zauzima manje-više jednako prostora kao i e-bicikli.

Postoji niz fascinantnih stvari vezanih za MLM. Kao prvo, to je vozilo sa pogonom na svim točkovima. U glavčini svakog točka nalazi se po jedan motor, što znači da bi trebalo da ima prilično impresivno urpavljanje i prianjanje.

Dalje, uprkos tome što ima pedale kao bicikl ili e-bicikl, ovde nema mehaničke veze između pedala i točkova. Za sve je zadužena drive-by-wire tehnologija. A izgleda da postoji i režim stacionarnog fitnes bicikla, u kom MLM stoji parkiran a vozač ga koristi kao Peloton sobni bicikl sa tri točka i na njemu vežba dok istovremeno puni njegovu glavnu pogonsku bateriju.

Potom imamo aspekt naginjanja kod MLM tricikla. E-tricikli su stabilniji od e-bicikala jer imaju suštinsku stabilnost koju pružaju tri tačke kontakta sa zemljom. Iz istog razloga nećete videti hoklice sa dve noge.

Jedini problem je to što kada oštro skrećete, statički trotočkaši znaju da zbace vozača sa bicikla ili se prevrnu. Uglavnom se obe stvari dese.

Sa inženjerske tačke gledišta, on je zaista izuzetan. I postavlja se pitanje, zašto kupiti normalan e-bicikl kada možete da kupite ovaj koji deluje zabavniji, ima pogon na svim točkovima i ne može da se prevrne.

Prethodni tekstKako je Jacob & Co. napravio sat inspirisan Bugattijem
Sledeći tekstYamaha predstavlja novi inovativni dizajn za električni moped

Leave a Reply