Početna AUTOMOBILI Malecki automobil od 6.800 dolara ide na solarni pogon

Malecki automobil od 6.800 dolara ide na solarni pogon

Ovaj dvosed može da pređe 20 kilometara sa jednim punjenjem i ima maksimalnu brzinu od 45 km/h – savršeno za obavljanje poslova po gradu.

Novi gradski automobil po imenu Squad koji je delo jednog startapa iz Amsterdama jedva da je veći od bicikla.

Ima dva sedišta – za vozača i suvozača – a kada ga parkirate bočno, čak četiri ovakva vozila mogu da stanu na redovno parking mesto.

Minijaturne dimenzije ovog električnog dvoseda su jedan od razloga zašto on ne troši mnogo energije – a tokom tipičnog dana gradske vožnje on može da ide u potpunosti na energiju koju obezbeđuje solarni panel na njegovom krovu.

Zamenjiva baterija omogućava dodatnu energiju kada je to potrebno.

Auto bi trebalo da uđe u proizvodnju krajem 2022. godine i imaće cenu od oko 6.800 dolara.

S obzirom na to da je ovaj novi automobil osmišljen za korišćenje isključivo u gradskom okruženju, sa maksimalnom brzinom od 45 km/h, on je idalan model za solarni pogon.

Kako su brzine manje, i potrošnja energije je manja, pa možete više toga da uradite sa solarnom energijom.

Dok automobil stoji napolju, on može da generiše dovoljno energije tokom dana da pređe razdaljinu od 20 kilometara, što je više nego dovoljno za uobičajene gradske zadatke.

Solarna energija čini automobil lakšim za korišćenje jer ga nije potrebno stalno puniti, a i smanjuje se potreba za lokalnom električnom mrežom.

Prenosiva baterija takođe može da se izvadi i napuni kod kuće, tako da ljudi koji žive u stanovima ne moraju da brinu o tome gde će moći da stave bateriju na punjenje.

Senzori u automobilu daljinski prate nivo baterije, pritisak u gumama i lokaciju a kamere omogućavaju kompanijama za deljenje prevoza da prate automobile i daljinski ih repozicioniraju ako su nepravilno parkirani.

Prethodni članak„Hiperplovilo“ u vidu vodenog skutera je kao supermotocikl za more
Sledeći članakKako motivisati potrošače da dovrše kupovinu na internetu?

Leave a Reply