Novi GLE Coupé je dobar primer Mercedes-Benz strategije pristupa kupcima u premijum SUV segmentu na ciljani način.

Počev od relativno male niše segmenta, segment SUC vozila, tj. SUV coupé-a, razvio se u trend unutar trenda za veoma kratko vreme. Sa obnavljanjem premijum porodice SUV vozila, Mercedes-Benz takođe postavlja u GLE Coupé nova tehnološka rešenja.

“GLE Coupé usklađuje impozantnu snagu off-road vozila sa emotivno privlačnim sportskim duhom i elegancijom coupé-a”, reči su Gorden Wagener-a, glavnog dizajnera kompanije Daimler AG. “Dizajn idiom smanjenog obima, svojom osećajnošću u kombinaciji sa ekstremnim proporcijama stvara jedinstvenu dizajnersku poruku.”

Izgled prednjeg dela kombinuje karakteristike Mercedes-Benz SUV porodice vozila sa jasnim coupé atributima: dijamantska maska hladnjaka sa jednom lamelom pokazuje pripadnost ostalim coupé modelima u portfoliju brenda Mercedes-Benz.

Otvori na lameli u isto vreme definišu SUV karakter, kao i ukrasna hromirana zaštita podstroja visokog sjaja ispod prednjeg branika.
Sa AMG Line opremom maska hladnjaka se proširuje u prepoznatljiv A oblik, dok su iglice u masci hladnjaka naglašene hromiranom gornjom površinom.
Glavna svetla u standardnoj opremi su izvedena kao potpuno LED svetla.

Vetrobransko staklo napred pod manjim uglom ne samo da čini da vozilo izgleda dinamičnije; već se takođe bolje uklapa u liniju krova koja pada ka nazad i doprinosi utisku harmonične elegancije. Ispod kabine bočna strana je namerno stilizovana mekano i sa naglaskom na površine i efikasno naglašava točkove u ravni bokova vozila .

Crne plastične zaštite na koševima točkova (kod AMG Line opreme u boji vozila) i opcioni pragovi naglašavaju SUV karakter vozila.

Dinamičnost coupé linije je posebno upečatljiva u dizajnu zadnje strane vozila. Ispod C-stuba jaki bokovi se šire iz tela vozila, počev od zadnjih vrata i obuhvatajući i zadnju svetlosnu grupu. Jaki zadnji bokovi vozila pružaju GLE Coupé-u njegov snažan, spreman za akciju izgled.

1
2
3
4
Prethodni tekstAbarth 595
Sledeći tekstTEST: Die beste – Samsung Galaxy Note 10+

Leave a Reply