Početna AUTOMOBILI NOVI RAV4 za pravu avanturu

NOVI RAV4 za pravu avanturu

Predstavljanjem nove varijante ADVENTURE, Toyota proširuje izbor i prepoznatljivu privlačnost svog SUV-a RAV4.

Širenjem postojeće game osnažena je filozofija „idi bilo gde“, s jedinstvenim, snažnim izgledom koji je neophodan za život na otvorenom.

RAV4 ADVENTURE jasno demonstrira svoj karakter promišljenim dizajnom prednjeg dela.

Novi izgled, s potpuno crnom prednjom maskom hladnjaka ostavlja snažniji vizuelni utisak, pri čemu je Toyotina značka pomerena nadole – s prednje ivice poklopca motora spuštena je do centralnog dela, na dvostruke horizontalne lajsne koje prelaze sredinom rešetkaste maske.

Efekat je pojačan širim lukovima točkova i novim aluminijumskim naplacima od 19 inča mat sive boje. Na dnu zadnje strane takođe se nalazi zaštitini srebrni panel.

RAV4 ADVENTURE će istovremeno biti ponuđen s jedinstvenim dvobojnim dizajnom, kao karoserija urbane kaki boje kombinovane s krovom, prednjim stubovima i zadnjim spojlerom obojenih Dynamic sivom bojom – to je izgled koji odaje počast prepoznatljivom svetlom krovu Toyotinog klasičnog modela FJ40 Land Cruiser.

Za unutrašnjost kabine predviđen je karakterističan dizajn presvlaka sedišta, koji obuhvata glatku, crnu veštačku kožu s duboko prošivenim naslonima i ispunama, kao i sa naglašenim narandžastim šavovima. RAV4 ADVENTURE dobio je i zaštitne aluminijumske pločice na pragovima.

Ekonomičan i moćan hibridni pogonski sklop, koji objedinjuje elektromotore i 2,5-litarski četvorocilindarski benzinski motor – s toplotnom efikasnošću koja je među najboljima na svetu za motor serijske proizvodnje – isporučuje ukupno 222 konjske snage. Sistem AWD-i takođe dozvoljava vuču (kočenih) tereta do 1.650 kg.

Takođe, na novom modelu primenjeni su izmenjeni detalji koji se uvode u čitavu gamu modela RAV4 za 2022. godinu, uključujući nove projektorske LED farove, uz prednja LED svetla za maglu.

U kabini je pažnja usmerena na dodatnu udobnost i praktična rešenja što je postignuto novim LED osvetljenjem, električnim podešavanjem za suvozačevo sedište, osvetljenim prekidačima za upravljanje prozorima i novim, USB-C priključcima pogodnim za punjenje telefona i uređaja u vožnji.

Isporuka nove Toyote RAV4 ADVENTURE, kao i osvežene palete modela RAV4, u Evropi počinje u prvom kvartalu 2022. godine.

Prethodni članakNissan Z sedme generacije predstavljen sa motorom od 400 KS
Sledeći članakTOP 5: Kako da odaberete odgovarajući nosivi uređaj za trčanje

Leave a Reply