Početna AUTOMOBILI Novi Renault Clio LPG u Srbiji

Novi Renault Clio LPG u Srbiji

blank
ATV & NAUTICA ATV

Sa današnjim danom u domaćoj prodajnoj Renaultovoj mreži se otvaraju narudžbine za Clio sa trocilindričnim motorom sa turbopunjačem TCe 100 LPG.

Osim bržim odzivom i snažnijim ubrzanjima, uz najveći obrtni moment od 170 Nm pri 2000 o/min, motor se odlikuje okretnošću, štedljivošću i emisijama CO2 nižim za 8% u odnosu na benzinsku verziju.

ATV & NAUTICA ATV

Renault nudi novi Clio sa pogonom na plin po ceni od 13.990€ uz jednaku pouzdanost i bez dodatnih troškova u poredjenju sa vozilima opremljenima benzinskom verzijom motora.
Cena autoplina donosi znatno veće uštede.

Iako je prosečna potrošnja motora sa pogonom na plin nešto veća, ukupni trošak goriva po kilometru je niži za 30% u odnosu na benzinski motor, a do čak 8% u odnosu na dizel motor
Vozilo se može pokretati na benzinski ili plinski pogon.

Opremljeno je sa dva odvojena rezervoara, jednim za benzin i jednim za plin.
Vozilo uz oba napunjena rezervoara može da predje više od 1000 km.

Ovakav način rada omogućava gotovo neograničenu vožnju: benzin je dostupan na svim benzinskim pumpama, dok je plin u Evropi dostupan na svakoj četvrtoj benzinskoj pumpi kao i na većini pumpi u Srbiji.

Uz to, vozila sa plinskim pogonom mogu da pristupe podzemnim garažama zahvaljujući ugrađenim sigurnosnim karakteristikama (zaštitni ventil, nepovratni ventil i ograničeno punjenje rezervoara do najviše 80 %).

Uradnja plinskog pogona u automobil se obavlja se direktno u fabrici.

Za kupce to znači sledeće: jednostavno naručivanje bez dodatnih kašnjenja i komunikacija sa samo jednom stručnom osobom u Renaultovoj mreži, zaduženom za garanciju i održavanje vozila. Benzinski motor je od početka konstruisan tako da omogući pogon na plin.

Dodatni rezervoar za plin je izrađen od čvrstog čelika i ugrađen na mesto rezervnog točka kako ne bi dolazio u kontakt sa rezervoarom za benzin.
Nepovratni ventil, ograničeno punjenje rezervoara do najviše 80%, ograničenje protoka goriva, solenoidni ventil i sigurnosni ventil upotpunjuju tehnički sistem.

Raphaèle Jarry, direktorka marketinga proizvoda:

Suočen sa izazovima energetske transformacije, Renault nudi autoplin kao jednostavno i ekonomično rešenje koje nudi nižu potrošnju goriva i niže emisije CO2. Ovo rešenje upotpunjuje široku paletu vozila sa električnim, hibridnim i priključnim hibridnim pogonom, a takav pristup doprinosi ispunjavanju ciljeva Grupe Renault da do 2022. svoj globalni otisak ugljenika smanji za 25% u odnosu na 2010.

Narudžbine za novi Clio TCe 100 LPG otvaraju se 1. juna 2020. i ova verzija uključena u generalnu komercijalnu akciju koja važi i za ostale verzije.

Leave a Reply