Model Submersible Luna Rossa – 47 mm je predstavljen kao pretpremijera na poslednjem prestižnom sajmu satova SIHH u Ženevi, i bio je prva fizička interpretacija veoma emotivnog partnerstva sa jedriličarskim timom Luna Rossa.

Strogo poštujući novi šablon boja koji je smislio tim Luna Rossa, iza njihovog odlučno očaravajućeg grafičkog izgleda, novi Luminor satovi skrivaju smele sastavne materijale. Ti materijali su pažljivo odabrani i odobreni od strane „Laboratorije ideja“ kompanije Panrai (Panerai Laboratorio di Idee) zbog svojih prepoznatljivih svojstava lakoće, čvrstine i otpornosti na naprezanje i koroziju.

Ove karakteristike su deo tehničkih i funkcionalnih osobina vrhunskih kompozita i metala, testiranih u realnim uslovima na jahtama koje učestvuju u Američkom kupu. Korišćen je inovativni kompozit Carbotech, koji se sastoji od ugljeničnih vlakana ojačanim polimerima, zatim visokotehnološka keramika kao jedan uzbudljiv alhemijski kompozit proizveden transmutacijom praha cirkonijum oksida u čvrsto stanje, i korišćen je titanijum drugog stepena, čist metal i čvrstina.

Novi Luminor sat deli ove materijale visokih perfomansi sa jedrilicom Luna Rossa AC75, kao i sa jedriličarskim materijalom, koji je, iznenađujuće odstupajući od njegove normalne upotrebe, iskorišćen kao poklopac brojčanika. Rezultat ovoga je smeli dodatak kolekciji posvećenoj timu Luna Rossa, čiji je Panerai glavni sponzor i, naravno, zvanični časovnik.

Što se tiče mehanike, isti smeli nivo tehnoloških inovacija koji je prisutan pri odabiru materijala je primetan i u liniji mehanizama, što predstavlja opipljivo tehničko dostignuće radionice satova Panerai u Nojšatelu. U njima, kompleksnost je pretvorena u praktičnost, stavljenu u maksimalnu svrhu funkcionalnosti.

1
2
Prethodni tekstIFA 2019: Pozivamo sve muškarce – Beurer predstavlja svoju Barbers Corner liniju proizvoda
Sledeći tekstHAIER PREDSTAVLJA SVOJU NOVU PORODICU RASHLADNIH UREĐAJA OPREMLJENU FRESHER TECHS TEHNOLOGIJOM

Leave a Reply