Novi Sundancer kompanije Sea Ray kombinuje dva broda u jednom – gliser sa kokpitom na pramcu i sportsku jahtu – kako bi se maksimizirala mogućnost druženja i porodične plovidbe i unapredile dnevne i noćne mogućnosti.

Nova velika kreativna pramčana paluba sa prostorom druženje i sunčanje je glavna atrakcija.

Ali isto tako atraktivna je i podesiva garnitura za sedenje u kokpitu sa tvrdim krovom kao zaštitom od sunca, ležaljka na krmi sa naslonom koji se pomera za nesmetani pristup vodi i otvoreni prostor za noćenje ispod palube dovoljan za celu porodicu.

Pravljen na osnovu povratnih informacija od vlasnika i znanja da današnji “vikend ratnici” žele više prostora i dodatnih sadržaja na palubi, i malo manje retko korišćenog prostora koji zauzimaju smeštajni kapaciteti i kuhunja ispod palube, model Sundancer 320 predstavlja prekretnicu u evoluciji kompanije Sea Ray.

Ovaj Sundancer model i dalje ima elegantan profil sa dosta stila.

Sa dva unapređena MerCruiser MPI DTS motora sa po 300 ks i Bravo III krmenim pogonom, ovaj brod pored svog kul izgleda i dobija dosta na performansama.
Za upravljačkom konzolom koja je jednostavna za korišćenje stičete osećaj da vozite zaista dobro izbalansiran i prelep brod.

Ovaj brod ima kokpit i krmenu platformu od tikovine i zasečeni sto u kokpitu, kao i drvenariju od orahovine ispod palube, dodatne prozore u koritu, unapređeno LED osvetljenje i još jedan sto na pramcu koji ima svoje mesto gde možete da ga odložite.

Podesiva ležaljka za sunčanje na krmi sa naslonom koji može da se pomera zove se Sungate i jedna je od glavnih atrakcija na brodu, a tu je i unapređena hidraulična krmena platforma koja može da se spusti ispod površine vode, opcioni tvrdi krov sa SureShade tendom koja se izvlači iz njega i dodatni frižider u kokpitu.

Za kormilom se nalaze dva Raymarine multifunkcionalna ekrana od po 9 inča sa radarom tako da možete da plovite magloviti rekama ili morem kada je smanjena vidljivost.
Imate i pramčani propeler za pristajanje, vitlo sa sidrom od nerđajućeg čelika i premijum audio sistem koji pokriva i odvojenu zonu na pramcu.

Sa ukupnom dužinom od 10,31 m, opcionom produženom krmenom platformom i širinom od 3,25 m, Sundancer 320 je veliki brod.
Od napred on izgleda kao ogromna paluba za sunčanje iz te Sea Ray porodice. Samo trup velike zapremine donosi enterijer sa plafonom pune visine.

Inovacije počinju sa pramčanom garniturom za sunčanje kojoj se pristupa preko prolaza sa leve strane broda koji prolazi pored upravljačke konzole i stepeništa koje vodi ispod palube.

Tu imate vetrobransko staklo sa jednim panelom koji može da se otvori i služi kao vrata koja odvajaju pramac od kokpita, recimo zimi, ali uglavnom možete ostaviti ta vrata otvorena za nesmetano kretanje od kokpita do ležaljki na pramcu i nazad.

Opciona električna krmena platforma predstavlja funkciju koju uglavnom srećemo na brodovima od 12 metara ili većim i odlična je za bezbedno plivanje sa decom, ronjenje ili jednostavno kada hoćete da sedite do pola potopljeni u vodu.

Tu imate i držače za čaše, komande za stereo sistem i tuš. Prosto vas poziva da ronite, plivate, sunčate se, odmarate, jedete, pijete… i onda sve to ponovite.

Novi Sundancer 320 je tako zgodan brod za leto, sa toliko korisnog prostora, da su stare sportske jahte sa njihovim dugačkim ispupčenim pramčanim palubama i malim kokpitima, uglavnom pokrivenim platnom na brodu ove veličine, jednostavno postale zastarele. To je sve vreme i bila želja kompanije Sea Ray. Misija uspešna.

Ispod palube nalazi se otvoreni prostor sa stojećom visinom plafona i četiri kreveta.

Napred se nalazi trpezarija koja se pretvara u ležaj, a pozadi je kabina sa dva pojedinačna kreveta koji mogu da se spoje kako bi se napravio bračni krevet.

Između ova dva prostora, u dnu stepenica, nalaze se frižider i mikrotalasna rerna. Tu je i TV uz koji će se porodica zanimati kada padne mrak.

Ambijent sa prozorima ispod palube je veoma prijatan.

U potpalublju prostor nije pretrpan kao kad se kuhinja nalazi dole, jer sva hana se priprema na palubi i na otvorenom.

Tvrdi krov i oprema koja uključuje kampersku ceradu će vam biti od pomoći ako vas uhvati nevreme.

U svakom slučaju, sve pohvale idu za odvojeno kupatilo sa stojećom visinom plafona i ručnim tušem kao i glavom tuša fiksiranom u zidu.

Sa rezervoarom tople vode od 121 litre, jedan par putnika može da se brzinski istušira ukoliko im je to potrebno.

WC šolja kompanije Tecma je premijum kvaliteta, a ventilacija je dobra.

Može se reći da je unutrašnjost modela Sundancer 320 odgovarajuća za namenu ovog broda, a to su dnevne plovidbe sa povremenim noćenjem.
Ovo je apsolutno brod za dnevne plovidbe koji je prilagođen načinu na koji vlasnici danas koriste svoje brodove.

U ovom brodu koji predstavlja kombinaciju društvenog glisera i sportske jahte dobijate prave sportske performanse.
Vrlo retko ćete doživeti prskanje na palubi, jedino možda kada prelazite preko velikih vodenih tragova iza drugih brodova.

Ali visoko korito ovog broda je uglavnom suvo.

Vožnja u ovom brodu je veoma ugodna, baš onakva kakva vam je potrebna u lukama gde je gužva, velikim zalivima ili tokom dnevne plovidbe do obližnjeg ostrva.

Na ovom multifunkcionalnom vikend brodu više prostora je posvećeno dnevnom druženju, ali i dalje imate i respektabilan enterijer.

Na kraju krajeva, dobijate duplo više prostora u odnosu na tradicionalni dizajn zatvorenog pramca.
Iako smeštaj nije baš kao kod kuće, moći ćete da iskoristite dan uz više prostora i udobnosti, a moći ćete povremeno i da prenoćite.

I dok hardcore brodovi za duže plovidbe ovih dana dobijaju sve više pogodnosti, softcore dnevni i vikend brodovi poput ovog Sundancera postaju sve praktičniji i pametniji u načinu na koji se prilagođavaju porodicama.

Nema sumnje da su u kompanij Sea Ray podigli nivo izrade na novi nivo.

Sve u svemu, Sundancer 320 je luksuzni brod sa odličnim kvalitetom izrade i dizajnerskim detaljima.

To je savršeni brod za današnje „vikend ratnike“, koji možete sa lakoćom da sklonite u garažu kada nemate organizovano druženje na vodi i kada ne provodite slobodno vreme na brodu sa porodicom.

POGLEDAJ KOMPLETNU PONUDU
Prethodni tekstTOP 5: Brave za bicikl koje će sačuvati vašeg dvotočkaša
Sledeći tekstAI priručnik za vlasnike KIA automobila

Leave a Reply