Bliži nam se sezona praznika, i vreme je za odabir poklona. Kako bi pronašli najbolji poklon za decu, roditelji sada mogu da istraže njihova interesovanja i hobije temeljnije nego ikada pre. Kompanija Kaspersky je proučavala interesovanja dece u različitim oblastima (igrice, muzika i filmovi/crtaći) kako bi odraslima pomogla u odabiru poklona.

Dve novopridošlice su se našle na samom vrhu najpretraživanijih igrica ove godine – Genshin Impact i Poppy Playtime. Minecraft je na drugom mestu sa 22,4%. Osim toga, Minecraftova Let’s Play serija se pokazala popularnijom od Roblox igrice, čiji udeo iznosi 5,9%. Vodeći gejming YouTube kanali bili su MrBeast, EdisonPts i Paluten.

Najpopularniji muzičari bili su BTS, BlackPink, Lil Nas X, Ariana Grande i Twice. Najpoznatije pesme bile su CKay – Love Nwantiti, i dve nove pesme jedne od članica BlackPink grupe, LISA – ‘LALISA’ i ‘MONEY’.

Zanimljivo je da je K-Pop još uvek popularan među decom. Zahvaljujući zajedničkom hitu My Universe sa korejskom grupom BTS, bend Coldplay, koji do sada nije bio među najpretraživanijima, iznenada je ušao u sferu dečjih interesovanja.

Većina dece je pretraživala crtaće Peppa Pig i Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir. Kada je reč o filmovima, decu su najviše zanimali Venom: Let There Be Carnage i Spider-Man: No Way Home.

Što se tiče pretraživanja vezanih za igračke i moguće poklone, prednjačili su LEGO i Barbie. Iz obrazovne sfere decu su najviše zanimali životinjski svet i eksperimenti iz hemije i fizike. Ove informacije bi roditeljima trebalo da olakšaju odabir mogućih opcija za poklone na bazi interesovanja njihove dece.

„Važno je razumeti globalne trendove dečjih interesovanja, kao i šta tačno zanima vaše dete. Poklon koji se bazira na nečemu što je trenutno izuzetno popularno može biti koristan i neće zastariti, poput novih Vans patika, na primer. Alternativno, detetova interesovanja vezana za igrice, filmove ili muziku pružaju osnov za dobre ideje. Ako su ljubitelji muzike, pokloni kao što su dobre slušalice biće odlična opcija”, komentariše Ana Larkina (Anna Larkina), stručnjak za analizu veb sadržaja u kompaniji Kaspersky.

Prethodni tekstSI&I Alpine sistem za turno skijanje
Sledeći tekstAudio-Technica ATH-SQ1TW – Prelepe prave bežične bubice koje idu uz svaki stajling

Leave a Reply