Iako je stopa usvajanja Wi-Fi 6 i 6E tehnologije i dalje relativno niska u 2022. godini, kompanija ZTE je već otišla korak dalje od konkurencije ponudivši na ovogodišnjoj MWC Konvenciji još brže internet rešenje za potrošače – Wi-Fi 7, po imenu ZTE MC888 Flagship. Dakle MC888 Flagship je Wi-Fi 7 5G CPE uređaj koji kupac postavlja u svom objektu (CPE – Customer Premises Equipment) i koji prima podatke preko mobilne mreže kao što je 4G LTE/5G a potom te podatke konvertuje u Wi-Fi signal na koji se kače korisnici. CPE uređaji se uglavnom koriste u bolnicama, fabrikama i seliima, jer smanjuju troškove i posao koji zahteva instalacija optičkih kablova na tim mestima.

Unutar kućišta, uređaj podržava globalne frekvencijske opsege sub6 i mmWave, primenjujući pametnu antena X tehnologiju kompanije ZTE. Ta tehnologija isporučuje najjače pojačanje antene u industriji koje dostiže 10 dBi.

Vredi napomenuti da MC888 Flagship koristi prvu ikada tehnologiju pomoćne antene kako bi se obezbedio mmW antenski prenos velike snage. Preko LED ekrana na ruteru možete da pratite promene u mrežnom signalu u realnom vremenu, jer se uređaj automatski rotira, prati i locira mmWave signale kako bi obezbedio maksimalne intenet brzine do 10 Gbps.

MC888 Flagship trenutno drži rekord za najbrže Wi-Fi 7 rešenje na svetu, i podržava frekvencijske opsege od 2.4GHz/5GHz/6Hz sa brzinama do 19 Gbps ako se sva tri opsega maksimalno iskoriste. A s obzirom na to da ruter koristi Wi-Fi 7 tehnologiju, to uključuje mnogo novih glavnih funkcija za Wi-Fi 7, kao što je protok od 320 MHz, multi-link upravljanje (MLO) a 4K QAM omogućava da 256 korisnika može da koristi Wi-Fi mrežu sa ekstremno velikim i stabilnim brzinama. Wi-Fi 7 takođe donosi veću pokrivenost signalom, a u odnosu na to i podržava više korisnika koji se povezuju na mrežu istovremeno. MC888 Flagship ima najbrži 10 Gigabitni eternet port na svetu koji obezbeđuje pouzdanu 10 Gigabit konekciju za kompjutere, pametne televizore, strimovanje u 8K rezoluciji itd.

Prethodni tekstMercedes F1 bezbednosni i medicinski automobili za sezonu 2022
Sledeći tekstTEST: Čistokrvni Samsung – Samsung Galaxy S22+

Leave a Reply