Visa i Raiffeisen banka predstavile su Tap to Phone (TTP) rešenje koje će prodavcima u Srbiji omogućiti da na Android pametnom telefonu ili tabletu prihvate beskontaktna plaćanja bilo kod iznosa.

Ova inovacija u platnoj industriji donosi brojne benefite potrošačima, koji će moći da plate za samo nekoliko sekundi prislanjanjem svoje beskontaktne kartice, pametnog telefona ili nekog od nosivih uređaja na TTP terminalu trgovca.

Ovaj brži, lakši i bezbedniji način plaćanja, potrošačima donosi manje čekanja na kasi i veću pogodnost, jer ne moraju nositi gotovinu.

„Tap to Phone rešenje pokrećemo u veoma važnom trenutku sa našim dugogodišnjim partnerom Raiffeisen bankom. Pandemija je trajno promenila način na koji potrošači širom sveta plaćaju, a beskontaktno iskustvo na kasi postalo je najpoželjnije. Verujem da tehnologija Tap to Phone može pomoći hiljadama trgovaca da ispune očekivanja svojih klijenata, ali i da poboljšaju priliv novca i marže tako što će preduprediti propuštene prodaje. Osim toga, ovo rešenje doprinosi smanjenju digitalnog jaza između preduzeća različite veličine i pruža šansu malim i mikro preduzećima da budu jednako konkurentni”, istakao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

„Drago nam je što smo prva banka na domaćem tržištu koja je u saradnji sa našim partnerom, kompanijom Visa, ponudila ovo inovativno rešenje. U našoj banci ova usluga nosi prigodan naziv, “RaiPOS”, a srpsko tržište je jedno od prvih na kome je Raiffeisen grupacija uvela ovaj savremeni način beskontaktnog plaćanja. Uvereni smo da će ovo rešenje pomoći vlasnicima biznisa da dobiju priliku za povećanje prodaje, a veliku prednost predstavlja i to što je korišćenje RaiPOS aplikacije besplatno. Na kraju, ali svakako ne i najmanje važno – ova aplikacija obezbeđuje prekopotrebna beskontaktna plaćanja, posebno važna u pandemijskom periodu, kako za vlasnike biznisa, tako i za njihove klijente”, izjavio je ovim povodom Petar Jovanović, zamenik predsednika Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

U regionu centralne i istočne Evrope, Bliskog istoka i Afrike, tehnologija Tap to Phone je već prisutna na 10 tržišta uključujući Rusiju, Ukrajinu, Belorusiju, Kazahstan, Uzbekistan, Moldaviju, Gruziju, Južnu Afriku, Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate.

Prethodni tekstOd Erste banke za najmlađe
Sledeći tekstFrame prebacio 1 milion!

Leave a Reply