Veštine za posao i besplatan program do 350 kurseva

Microsoft i LinkedIn predstavili su sledeće korake u programu Veštine za posao, koji uključuju besplatan pristup do 350 novih kurseva i šest novih certifikata za šest najtraženijih poslova u digitalnoj ekonomiji. Dodatno će biti omogućeno 50.000 LinkedIn Learning školarina kao podrška na putu sticanja veština. Cilj je do 2025. godine edukovati i sertifikovati 10 miliona ljudi za veštine za najtraženije poslove. U Srbiji je tokom dve godine otkad je Microsoft predstavio ovu globalnu inicijativu u besplatnom učenju učestvovalo više od 70.000 ljudi.

Koristeći podatke s LinkedIn-a i Burning Glass Institute-a, Microsoft je analizirao oglase za poslove da detektuje šest poslova za kojima postoji najveća potražnja: Administrative Professional, Project Manager, Business Analyst, Systems Administrator, Software Developer ili Data Analyst. Novi kursevi i certifikati ponuđeni su na osam jezika, engleskom, francuskom, nemačkom, španskom, portugalskom, pojednostavljenom kineskom, japanskom i arapskom.

„Danas su digitalne veštine ključni činioci konkurentnosti na tržištu rada. Nakon sticanja tih veština putem Microsoft Learn-a i LinkedIn Learning-a, dodatno podržavamo ljude da verifikuju svoje znanje Microsoft certifikatima koji su priznati u industriji i igraju ključnu ulogu u razvoju karijere,“ rekao je Milan Gospić, direktor, Microsoft Srbija.

Novi -Career Essentials- certifikati osmišljeni su kako bi pomogli ljudima da premoste jaz od osnovne digitalne pismenosti do naprednijih tehničkih veština i steknu industrijski priznate certifikate koji su vrlo korisni za dobijanje posla. Nakon što polaznici završe određeni kurs, dobijaju LinkedIn bedž koji će istaknuti njihov certifikat i pokazati poslodavcima dodatne veštine koje poseduju.

Svi kursevi su dostupni na LinkedIn-u na linku opportunity.linkedin.com. Uz to, kursevi koje je razvio Microsoft takođe su dostupni na Microsoft Community Training (MCT) platformi i mogu se preuzeti u formatu za korištenje na drugim sistemima za upravljanje učenjem, koje koriste neprofitne organizacije.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde