HTC VIVE® najavljuje da će se VIVE Cosmos Elite isporučivati sa predstojećom VR-ekskluzivom izdavača Valve, igrom „Half-Life: Alyx™.“ Vive Cosmos Elite, čija prodaja širom sveta kreće danas, spaja performanse eksternog praćenja uz fleksibilnost Cosmos platforme kako bi ispunio zahteve najzahtevnijih VR entuzijasta.

Half-Life: Alyx je novi, dugometražni dodatak u virtuelnoj realnosti u Half-Life seriji. Dizajniran je „od nule“ za virtuelnu realnost i ima sve odlike klasične Half-Life igre: istraživanje sveta, rešavanje zagonetki, uzbudljivu borbu i delikatno ispletenu priču koja je spaja sa svim likovima specifičnim za Half-Life univerzum.

Kupci Vive Cosmos Elite dobiće kod, pomoću koga će pristupiti igri, kada postane dostupna od 23. marta.

„Od kako smo predstavili VIVE, industrija se borila za tematski VR naslov“, rekao je Yves Maître, izvršni direktor kompanije HTC. „Verujemo da Valve uz Half-Life: Alyx, pokazuju iskustvo i stručnost koji unapređuju VR gejming. Čestitamo Valve timu na predstojećem predstavljanju.“

„Half-Life: Alyx pomera granice imerzivnog igranja VR iskustvom koje oduzima dah – prepuno opasnosti, protkano napetošću, borba protiv Combine-a u obračunima na život i smrt. Sa nestrpljenjem očekujem da vidim kako će ljudi u njemu uživati pomoću VIVE Cosmos Elite“, rekao je Graham Wheeler, generalni menadžer za EMEA region, HTC Vive.

Pored svih funkcija platforme serije Cosmos, Vive Cosmos Elite uključuje preinstaliranu prednju masku za eksterno praćenje (External Tracking Faceplate), dve SteamVR bazne stanice i dva Vive kontrolera.

Prednja maska za eksterno praćenje može da se koristi sa verzijama bazne stanice 1.0 ili 2.0 kao i sa originalnim Vive ili Vive Pro kontrolerima i moguće ju je jednostavno zameniti originalnom prednjom maskom za praćenje iznutra ka spolja koja se isporučuje sa uređajem Vive Cosmos.

Vive Cosmos Elite takođe podržava Vive-ov ekosistem periferija, uključujući Vive Tracker — pružajući slobodu ulaza bez presedana za VR kontrolu — i bežični adapter za doživljaj VR-a bez žica.

Prethodni tekstSalomon S/PRO – Ova pancerica će od marginalnog skijaša napraviti boljeg skijaša
Sledeći tekstTOP 5: Najskuplji novi delovi za vaš bicikl

Leave a Reply