Početna CES 2020 Canon predstavlja EOS-1D X Mark III, zato što DSLR fotoaparati još nisu...

Canon predstavlja EOS-1D X Mark III, zato što DSLR fotoaparati još nisu mrtvi

Najbolji sportski fotoaparat kompanije Canon je dodatno poboljšan

Panasonic TV

Canon je predstavio svoj najnoviji premijum, profesionalni DSLR fotoaparat po imenu EOS-1D Mark III.

Canon Mark III je naslednik modela 1D X Mark II iz 2016. godine i dolazi sa novim senzorom, novim procesorom slike, novim sistemom za autofokus i revidiranim komandama.
Biće dostupan sredinom februara po ceni od 6,500 dolara.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Model 1D je najekskluzivniji profesionalni fotoaparat kompanije Canon, i koristi se na venčanjima, u studijima i u rezervatima prirode.

Ali najbolje se snalazi na sportskim događajima, a unapređene funkcije na modelu Mark III to i odražavaju. Fotoaparat može da pravi slike brzinom od 16 kadrova u sekundi kroz tražilo (Mark II može 14 kadrova po sekundi) ili do 20 kadrova po sekundi u režimu živog prikaza, uparenim sa autofokusom koji prati subjekat.

Novi senzor slike od 20,1 megapiksela je po rezoluciji sličan senzoru na modelu Mark II koji ima 20,2 megapiksela, ali u Canonu kažu da ima novi niskopropusni filter sa puno detalja koji bi trebalo da isporučuje oštrije slike.

Kao i kod drugih Canon fotoaparata, senzor ima ugrađeni Dual Pixel autofokus i ima 3.869 pozicije autofokusa koje možete da odaberete kao i 525 automatskih oblasti pri slikanju u režimu živog prikaza. Mark III ima i autofokus koji opaža oči kada se koristi u režimu živog prikaza.

Fotoaparat pokreće novi Canon Digic X procesor, koji omogućava native opseg ISO osetljivosti od 100-102.400 koji se može proširiti do 50-819.200.

Leave a Reply