Početna Gadgets Generacija 4

Generacija 4

Kompanija Samsung Electronics predstavila je nove modele Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4 Classic i time započela novu eru inovacija pametnih satova.

To su prvi pametni satovi sa novim operativnim sistemom Wear OS Powered by Samsung, koji je kreiran saradnji sa kompanijom Google, a opremljeni su najintuitivnijim Samsung korisničkim interfejsom do sada, One UI Watch.

„Serija Galaxy Watch je doživela ogroman rast jer su korisnici uvideli prednosti po zdravlje i pogodnosti nosivih uređaja”, izjavio je dr TM Roh, predsednik i direktor odeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Shvatamo da je put ka zdravlju drugačiji za svaku osobu pa smo tako kreirali čitav niz funkcija za dobrobit pojedinca kako bi korisnici imali dublji i korisniji uvid u svoje opšte zdravstveno stanje.”

Galaxy Watch4 opremljen je revolucionarnim Samsung bioaktivnim senzorom, koji se odlikuje manjim i kompaktnijim dizajnom, a pritom ne gubi ništa od preciznosti merenja. Ovaj novi 3-u-1 senzor koristi samo jedan čip koji precizno kontroliše tri moćna senzora zdravstvenih funkcija – optički puls, električno srce i analizu bioelektričnom impedansom – kako bi korisnici mogli da prate svoj krvni pritisak, otkriju nepravilan rad srca, mere nivo kiseonika u krvi, po prvi put, izračunaju svoj telesni sastav. Sve navedene funkcije dostupne su samo na odabranim tržištima, nisu za osobe ispod 22 godine i namene im nisu da zamene tradicionalne metode dijagnoze ili lečenja od strane lekara.

Potpuno nov alat za merenje telesnog sastava korisnicima pruža dublji uvid u opšte zdravlje, potrošene kalorije i meri ključne karakterisike kao što su masa skeletnih mišića, bazalna metabolička stopa, procenat vode i masti u organizmu.

Ovo neverovatno iskustvo podržava ozbiljno unapređenje hardvera, uključujući poboljšan procesor, bogatije displeje i proširenu memoriju. Serija Galaxy Watch4 se odlikuje prvim procesorom od 5nm u Galaxy satu – sa 20% bržim CPU i 50% više RAM-a, kao i 10 puta bržim GPU u odnosu na prethodnu generaciju. Zahvaljujući tome, skrolovanje i obavljanje više zadataka istovremeno na seriji Galaxy Watch4 je nesmetano i lako. Takođe je poboljšana rezolucija displeja na 450 x 450 piksela, tako da je vizuelni prikaz oštriji i detaljniji. A uz impresivnih 16GB memorije ćete imati dovoljno prostora da preuzimate i čuvate svoje omiljene aplikacije, muziku i fotografije – i budete sigurni da su bezbedne zahvaljujući Samsung Knox bezbednosnoj platformi.

Baterija može da traje čak 40 sati bez punjenja, a kad vam je potrebno brzo punjenje, 30 minuta obezbeđuje čak 10 sati trajanja baterije.

Modeli Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4 Classic u maloprodaji će se naći od 27. avgusta.

Oba sata imaju čuveni elegantni dizajn i tanji su od prethodnih generacija – kao i razne kaiševe i ekrane koji mogu da se prilagode tako da odražavaju vaš jedinstven stil.

Prethodni članakBentley Design je dizajnirao luksuznu jahtu po meri vlasnika
Sledeći članakJEANNEAU MERRY FISHER 1095 FLY – JOS JEDAN KORAK NAPRED

Leave a Reply