HP je unapredio svoj Envy univerzalni kompjuter, čiji ekran je sada porastao sa 32 inča na impozantnih 34 inča sa 5K rezolucijom i odnosom širine i visine ekrana od 21:9, uz impresivni dizajn i set svestranih funkcija koje ga čine atraktivnom opcijom za kreativne korisnike. Široki ekran modela Envy 34 će se takođe dopasti velikom broju kancelarijskih radnika kao alternativa postavci sa dva monitora, predstavljajući kompaktan i sposoban desktop PC za rad na daljinu.

Karakteristika koja se izdvaja na modelu Envy 34 je, naravno, njegov zadivljujući IPS ekran od 34 inča koji nudi 5K rezoluciju sa odnosom širine i visine od 21:9. On je čist, svetao (500 nita) i raznobojan i pruža dosta prostora za žongliranje između nekoliko aplikacija i prozora na ekranu istovremeno. Ekran podržava 98% DCI-P3 standarda boja koji se naširoko koristi u profesionalnoj video montaži, a 5K rezolucija znači da možete da gledate video snimke u 4K u punoj veličini i da vam opet ostane prostora za alatke za uređivanje video snimaka u Adobe Premiere ili nekom drugom softveru.

Envy 34 izgleda iznenađujuće kompaktno, sa vrlo tankim okvirom sa svih strana ekrana. On nema onu debelu ivicu sa donje strane koju ima ekran na iMac uređaju, jer je HP uspeo da pomeri stereo zvučnike i postavi ih sa bočnih strana ekrana. Bang & Olufsen zvučnici od 2 W su iznenađujuće snažni s obzirom na to da su morali da stanu u tanko kućište modela Envy 34. Više frekvencije postaju malo pernapregnute kada odvrnete jačinu zvuka do kraja, ali Envy 34 je sasvim dobar za slušanje muzike dok radite, ili po pitanju kvaliteta zvuka tokom video poziva.

HP je posvetio impresivnu količinu pažnje detaljima na modelu Envy 34. Proces postavljanja je jednostavan jer, umesto da koristite Bluetooth, HP tastatura i miš se automatski povezuju sa bežičnim risiverom koji je ugrađen u PC. Oba periferna uređaja su spremna za rad čim ubacite baterije i uključite PC.

Zadnji portovi (levi-desni): 3,5 audio ulaz/izlaz, 2x Thunderbolt 4/USB 4, 4x USB-A, HDMI, RJ-45 Ethernet, napajanje. Kada se skine poklopac pozadi otkriva se prilaz slotovima za RAM i SSD.

Šteta je što se postolje ne okreće – ali to je verovatno zato što je HP ubacio par dodatnih funkcija u samo postolje. Iza ekrana nalaze se dva Thunderbolt 4 porta i četiri USB-A porta, jedan HDMI, Gigabit Ethernet i kombinovani audio ulaz/izlaz. Međutim, metalni stub koji podržava ekran takođe omogućava dva dodatna USB-A porta, jedan USB-C port i slot za SD karticu. Svi portovi i slotovi su na dohvat ruke, tako da ne morate da ustajete i zavlačite se iza ekrana svaki put kada želite da povežete neki uređaj.

U osnovi postolja nalazi se Qi podloga za bežično punjenje, a umesto da stave web kameru u kućište ekrana, u kompaniji HP su omogućili posebnu kameru koja se povezuje preko USB-a i ima magnetsku bazu koja vam omogućava da je zakačite bilo gde na ivicama ekrana. Ta kamera od 16 MP podržava video od 1080p ili 1292p sa 30 frejmova u sekundi i nudi čistu, oštru sliku koja će vas odlično prezentovati na video pozivima. Takođe na raspolaganju imate korisni slajder za privatnost.

Iako univerzalni dizajn modela Envy 34 znači da nema slotova za interno proširenje, sa zadnje strane ekrana postoji magnetski panel koji se lako skida i otvara pristup slotovima za RAM i SSD.

Iako Envy 34 nije baš u klasi premijum radnih stanica, on je svakako dostojna alternativa i naslednik iMac-a od 27 inča za kreatore sadržaja i napredne korisnike, nudeći jače performanse, veći ekran i svestraniji dizajn po sličnoj ceni.

Prethodni tekstXCover6 Pro dovoljno snažan i za najzahtevnije
Sledeći tekstLeteća jahta je tu da vas reši muke koje nosi bogatstvo

Leave a Reply