Xiaomi je zvanično predstavio Mi Watch, koji liči na dvojnika Apple sata i koristi adaptiranu verziju operativnog sistema Google Wear OS i ima početnu cenu od 185 dolara.

Po prvi put smo imali priliku da vidimo Mi Watch prošle nedelje, kada smo mogli da primetimo fizičke sličnosti sa pametnim satom kompanije Apple.
Tu je zakrivljeni pravougaoni ekran na dodir, nazubljena krunica za skrolovanje i dugme u obliku pilule odmah ispod nje – sve isto kao na uređaju kompanije Apple.

Ali Xiaomi je sada podelio više detalja o svom Mi Watch pametnom satu, i zaista deluje kao da se radi o sposobnom malom konkurentu.
Ovaj sat ima AMOLED ekran od 1,78-inča (4,52 cm) sa gustinom piksela od 326 ppi i baterijom kapaciteta 570 mAh, za koju Xiaomi tvrdi da može da napaja uređaj 36 sati.

Što se tiče procesora, Mi Watch koristi Qualcomm Snapdragon Wear 3100, uz 1 GB RAM-a i 8 GB interne memorije.
Imate i podršku za Wi-Fi, Bluetooth i NFC, funkciju za merenje pulsa kao i eSIM za povezivanje preko 4G tehnologije.

Velika razlika (osim u ceni) ogleda se u tome što Xiaomi koristi posebnu verziju softvera Wear OS: MIUI For Watch.
Izgled ovog operativnog sistema je kao da ste „našminkali“ Google Wear OS u Apple stilu.

Xiaomi je kreirao svoje aplikacije za ovaj uređaj, uključujući „lajt“ verzije svojih aplikacija Tasks, Recorded i Notes a MIUI For Watch će takođe imati i svoj App Store.

Selekciju funkcija zaokružuju razne zdravstvene funkcije, koje su u kompaniji Xiaomi odlično iskoristili u svom jeftinom i popularnom uređaju Mi Smart Band.
Tu spadaju sensor za merenje kiseonika u krvi, praćenje sna i fizičke aktivnosti kao i nešto što se zove „praćenje energije organizma“.

Mi Watch je po svemu sudeći i vodootporan, pa se može koristiti za plivanje.
Loša vest je to što će ovaj pametni sat u početku biti dostupan samo u Kini.

Osnovna verzija koštaće 185 dolara i naći će se u prodaji u novembru, a luksuznija verzija (sa kućištem od nerđajućeg čelika i metalnim kaišem) će se pojaviti krajem godine, sa cenom od oko 290 dolara.

Moguće je da će se Mi Watch pojaviti i u drugim zemljama u idućim mesecima.

Prethodni tekstPrvi LEXUS na elektro pogon!
Sledeći tekstViberov rođendan uz darove

Leave a Reply