ROG Mothership možete da koristite kao veoma veliki laptop tako što ćete ostaviti tastaturu prikačenu za monitor. Praktično nema razlike između njega i desktop računara sa monitorom od 17 inča. Tastatura je odlična, ima dovoljno velik hod, a bežična konekcija od 2,4 GHz ima vrlo dobar odziv. Možete i da je savijete na pola i dobijete još ergonomičniji ugao. I naravno, možete jednostavno da je sklonite i u potpunosti zamenite svojom omiljenom mehaničkom gejmerskom tastaturom.

Kao što biste i očekivali, ASUS sa svojim ekranom od 17,3 inča na modelu Mothership želi da pruži i solidno gejming iskustvo. Dostupan je sa rezlucijom od 1080p sa stopom osvežavanja ekrana od 144 Hz, odzivom od 3 ms i NVIDIA G-SYNC tehnologijom. S obzirom na to da ovaj laptop ima tako velik ekran, očekujemo da se pojavi i 4K verzija u jednom trenutku.

Pokreće ga Intel Core i9-8950HK procesor, koji je overklokovan do jačine od 4,78 GHz. U njega možete da nagurate čak i do 64 GB RAM-a, a oni hrabriji mogu da ubace čak tri NVMe SSD-a od po 512 GB u RAID 0 nivou. Ako ne igrate igre i želite samo da radite sa dokumentima, možete da se prebacite na integrisanu grafičku karticu jednostavnim pritiskom na dugme.Taj proces zahteva restart, ali će vam doneti dodatnih nekoliko sati rada bez dodatnog punjenja baterije.

ROG Mothership je dobar znak za laptop industriju. Dok su svi drugi fokusirani na to da naprave što tanje i lakše kompjutere, ASUS želi da potpuno promeni način na koji koristimo gejmerske laptopove.

1
2
3
Prethodni tekstPrvi električni motocikl kompanije Harley-Davidson dolazi u avgustu po ceni od 30 hiljada dolara
Sledeći tekstHyundai Elevate koncept je četvoronožni spasilac

Leave a Reply