Početna Tech Choice Best Buy TEST: HP Pavilion 14 (2018) – Kompaktni lepotan

TEST: HP Pavilion 14 (2018) – Kompaktni lepotan

Tragate za kompaktnim, lepo dizajniranim, brzim i kvalitetno sklopljenim laptop računarom po pristupačnoj ceni? Nastavite s čitanjem...

Panasonic TV

Ekran broji 14 inča po dijagonali i opremljen je TN matricom rezolucije 1366 x 768 piksela.

ATV & NAUTICA 2020

Premda je ponekad teško svariti sve što je ispod full HD rezolucije, u ovom slučaju nemamo ozbiljnijih primedbi, budući da je kvalitet prikaza sasvim sigurno u gornjoj trećini klase: oštrina prikaza je sasvim zadovoljavajuća (čak ni pri skaliranju 1080p ekrana nema vidljivih gubitaka detalja), osvetljenje je dovoljno snažno za rad pod vedrim nebom, a može se i „utuljiti“ za komforan rad u mračnoj sobi; kontrast je takođe odličan, kao i dinamički opseg.

Reprodukcija boje je verodostojna, dok jedino uglovi gledanja osetnije zaostaju, naročito u vertikalnom pravcu (klasična „boljka“ ovih panela).
Ipak, to je više nego opravdan kompromis za uređaj sa ovako pristupačnom cenom, tim pre što nije velika verovatnoća da ćete gledati filmove u većem društvu na ovako malom monitoru.

Bang&Olufsen zvučnici su na visini zadatka, uprkos malim dimenzijama kućišta, tako da i kvalitet reprodukcije zvuka dodajemo na „pozitivnu listu“.

S negativne strane pišemo nedostatak čitača otiska prsta, tim pre što njegova instalacija ne bi značajnije uticala na cenu (ovde je verovatno više reč o opredeljenju proizvođača da ne meša babe i žabe, odnosno casual i business profile svojih računara).

Leave a Reply