Model Jorn Hybrid HR kompanije Skagen je dostupan u dve veličine – 38 i 42 milimetra.

Prečnik modela koji je ovde opisan je 42 mm sa čeličnim kućištem i pletenom metalnom narukvicom koja izgleda odlično.

Sat je kompatibilan sa svim standardnim narukvicama od 22 mm, tako da imate mnogo opcija za personalizaciju.

Na brojčaniku se nalaze fizičke kazaljke za sate i minute (ali ne i sekunde), koje su pozicionirane iznad e-ink displeja.

Kada komunicirate sa satom, kazaljke se pomeraju kako bi se kreirala ravna linija na sredini displeja, što omogućava lako čitanje teksta i komandi.

Međutim, e-ink displej ne zauzima ceo brojčanik sata, jer oko njega postoje povelike korone sa malim zarezima za sate i sekunde.

Sa desne strane sata nalaze se tri dugmeta.

Gornje dugme otvara pregled zdravstvenih parametara, srednje pokazuje notifikacije, a donje dugme služi za pristup muzičkim komandama. Gde god da se nalazite u interfejsu, dužim pritiskom na srednje dugme vratićete se na prikaz brojčanika.

Sa zadnje strane sata nalazi se senzor otkucaja srca koji se koristi za prikupljanje fitnes parametara i praćenje sna. Takođe postoje i dve male magnetske igle koje budu u ravni sa magnetnim USB punjačem.

S obzirom na to da sat može da radi oko dve nedelje sa jednim punjenjem baterije, nećete morati često da vadite njegov prateći adapter.

Skagen sat se povezuje sa vašim telefonom preko Bluetootha, koristeći aplikaciju Skagen Hybrid.

Ta aplikacija je manje-više identična verzija aplikacije Fossil Hybrid, samo ima drugačiji dizajn. Kada napravite nalog i uparite sat sa telefonom, aplikacija će vam prikazati nekoliko različitih tabova.

Tab „Početna stranica“ prikazuje pregled zdravstvenih aktivnosti (koje opciono možete da sinhronizujete sa Google Fit aplikacijom); tab „Izazovi“ poredi vaš nivo aktivnosti sa drugim ljudima koji koriste Skagen Hybrid sat; tab „Personalizacija“ vam daje mogućnost da menjate dizajn svog sata, u tabu „Obaveštenja“ podešavate notifikacije i poruke a tab „Profil“ sadrži postavke za vaš nalog i ostala podešavanja.

Fossil i Skagen su odradili odličan posao sa opcijama za personalizaciju na ovom satu.
Možete da menjate pozadinu brojčanika, funkcije svakog od fizičkih dugmića i pozicioniranje i funkcionalnost svakog informacionog kruga.

Aplikacija čak podržava i importovanje sopstvenih slika za pozadinu brojčanika.
Takođe možete da sačuvate više unapred podešenih postavki i birate koje želite da koristite u bilo kom trenutku.

U tabu „Obaveštenja“ možete da odaberete koje aplikacije će slati notifikacije na vaš sat. Softverska podrška za preslikavanje taba za notifikacije i dalje nije kvalitetna kao one na Wear OS ili Galaxy pametnim satovima, jer brisanje obaveštenja na vašem telefonu neće automatski obrisati i obaveštenja na satu (i obratno).

Skagen aplikacija takođe tretira ažurirane notifikacije kao potpuno nova obaveštenja, pa tako pauziranje/nastavljanje slušanja muzike uglavnom rezultira vibriranjem sata, a isto važi i za nova uputstva za navigaciju iz Google Maps aplikacije.

Pozitivno je što ne morate da uradite fabrički reset kada promenite telefon.
Samo preuzmete aplikaciju na vašem novom telefonu, ulogujete se i pustite aplikaciju da se sama upari sa vašim satom.

Ovaj sat treba da kupite ukoliko tražite nešto što izgleda kao tradicionalni sat, ali ima i neke funkcije pametnog sata, i ako vam je važno trajanje baterije od par nedelja.

Nemojte ga kupiti ako želite najbolje moguće preslikavanje obaveštenja i praćenje zdravstvenih parametara, ili ako već imate model Fossil Hybrid HR.

CENA: $ 195.00Prethodni tekstKoji je to model bio najprodavaniji u Februaru 2021.?
Sledeći tekstTOP 5: Gejming televizori za 2021. godinu

Leave a Reply