Postoje redovni soundbar zvučnici, a postoje i soundbar zvučnici kod kojih, kada im vidite cenu, pomislite da je u cenu uračunat čitav kućni sistem za zabavu. Devialet Dione Dolby Atmos 5.1.2 Soundbar koji vidite ovde spada u onu drugu grupu.

Cena ovog soundbar zvučnika namenjenog audiofilima i sinefilima je prilično skupih 2.400$. Istini za volju, Devialet Dione Dolby Atmos 5.1.2 Soundbar je tehnički multizvučnik  jer se unutar njegovog dugačkog, pravougaonog kućišta nalazi čak sedamnaest nezavisnih premijum drajvera koje pokreće vlasnička tehnologija kompanije Devialet i omogućava im da isporučuju duboki infrabas i kristalno-jasne visoke tonove.

Rezultat je superelegnatni Dolby Atmos 5.1.2 soundbar pomalo čudnog izgleda sa nivoom zvučnog pritiska od 101 dB i RMS od 950 vati. To je baš dosta snage za jedan soundbar. I imajte na umu da u ovoj postavci nema odvojenog sabvufera.

Jedna od glavnih funkcija ovog soundbara je svakako atraktivna sfera u njegovom centru. Ta sfera se zove ORB. U pitanju je patentirani dizajn centralnog kanala koji omogućava zvučniku Dione da se mehanički i akustički prilagodi poziciji soundbara, bilo da je montiran na zid ili polegnut na neku površinu.

Druge funkcije uključuju HDMI 2.1, Bluetooth 5.0, ARC i eARC, daljinsku sinhronizaciju sa CEC TV (za korišćenje sa daljinskim za TV), režimi unapred podešenih postavki (Film, Prostor, Glas i Muzika), integrisani mikrofoni za kalibraciju zvuka (preko Devialet aplikacije) i SPACE tehnologija za apskejlovanje mono ili stereo signala u signal 5.1.2 za imerzivni doživljaj 3D zvuka.

Prethodni tekstSAXDOR 320 GTO – REVOLUCIJA SPORTSKIH JAHTI
Sledeći tekstPremijerno, potpuno novi X1

Leave a Reply