Kompanija LG Electronics (LG) najavljuje globalno predstavljanje nove linije televizora za 2021. godinu, sa proširenom ponudom koja od ove godine obuhvata OLED, QNED Mini LED i NanoCell modele.

LG OLED televizori za 2021. (serije Z1, G1, C1, B1, A1) mogu se pohvaliti samosvetlećim panelima koji obezbeđuju oštar, ultra realističan kvalitet slike i glatke, prirodne pokrete, uz izuzetno tanak dizajn koji se uklapa u svaki enterijer.

Svi modeli u G1 seriji imaju novu OLED evo tehnologiju, koja pruža još bolju osvetljenost panela i realne slike sa neverovatnom oštrinom i detaljima.

Serija C1, najpopularnija serija LG OLED televizora, nudi različite veličine ekrana za različite ukuse i enterijere, počevši od manjih modela od 48, pa sve do ogromnih 83 inča. Serije B1 i A1 su cenovno povoljnije za sve kupce koji žele da iskuse svet OLED tehnologije.

QNED Mini LED televizori su uzbudljiv novitet u ponudi, jer podižu kvalitet slike kod LCD televizora na još viši nivo.

Dostupni, QNED Mini LED televizori koriste NanoCell Quantum Dot tehnologiju kompanije LG Electronics i mini LED pozadinsko osvetljenje kako bi postigli duboku crnu boju, uz dinamične, precizne boje i veći kontrast od konvencionalnih LCD televizora, a biće dostupni u 8K (modeli QNED99, QNED95) i 4K rezoluciji (modeli QNED90, QNED85).

Od svih novih modela, NanoCell 4K i 8K modeli nude najveći izbor u veličini ekrana.

Potrošači mogu da biraju između 8K ( NANO99, NANO95) i 4K modela (NANO90, NANO85, NANO80, NANO77, NANO75), ali bez obzira na izbor, svi modeli poseduju LG NanoCell tehnologiju koja koristi nanočestice za filtriranje boja i tako stvaraju realistične slike za još veće uživanje u omiljenim filmovima, sportu i drugim sadržajima.

Pored vrhunskog kvaliteta slike, svi LG premium televizori za 2021. nude vrhunsko iskustvo kućne zabave zahvaljujući kompatibilnosti sa najnovijim standardima i video formatima, kao i potpuno nove funkcije za poboljšano iskustvo gledanja omiljenih filmskih i drugih naslova.

Uz podršku za Dolby Vision IQ, Dolbi Atmos, HDR10 PRO i Filmmaker Mode, ovogodišnji televizori će najnovije filmove, serije i dokumentarne filmove “oživeti” kroz sliku i zvuk vrhunskog kvaliteta.

Međunarodna agencija za testiranje proizvoda Intertek je potvrdila da LG OLED televizori postižu 100 procentnu autentičnost boja, pa se užitak gledanja podiže na novi nivo.

Pored toga, LG OLED televizori ne umaraju oči nakon dužeg gledanja, što potvrđuju i sertifikati TÜV Rheinland i Underwriters laboratorija.

Svi ovogodišnji modeli LG televizora podržavaju naprednu HDMI 2.1 funkciju, poboljšani povratni audio kanal (eARC), koji olakšava povezivanje televizora sa zvučnim sistemom, dok optimizuje zvuk.

Većina modela sadrži najnoviji LG inteligentni procesor, α (Alpha) 9 Gen 4 AI.

Pametni procesor još brže uči kako bi vizuelne performanse svakog sadržaja izgledale precizno i detaljno na svim rezolucijama.

Kvalitet slike je dodatno poboljšan sa LG AI Picture Pro koji prepoznaje predmete na ekranu i obrađuje pojedinačno kako bi svakoj sceni doneo trodimenzionalnost i dubinu.

Korisničko iskustvo koje nude najnoviji LG televizori je najbolje do sada zahvaljujući webOS 6.0, najnovijoj verziji intuitivne TV platforme.

Unapređen za 2021. godinu, novi webOS korisnički interfejs pruža brži pristup aplikacijama, jednostavnije otkrivanje novih sadržaja uz personalizovane preporuke.

Redizajnirani magični daljinski upravljač (Magic Remote) ima namenske tastere koji jednim klikom korisnike prebacuju na popularne striming platforme.

Distribucija nove TV linije u različitim veličinama počeće već u prvom kvartalu ove godine i biće dostupna u maloprodaji širom sveta, dok će pojedini modeli biti posebno najavljivani za lokalna tržišta.

Prethodni tekstNov, brz, urban, prefinjen
Sledeći tekstU novu godinu sa novim hibridom

Leave a Reply