Rolls-Roice predstavlja La Rose Noire Droptail sa Audemars Piguet časovnikom

Glavni izvor inspiracije za ovu tamnu, hrabru i moćnu limuzinu bila je ruža Black Baccara, koja je bila važna tačka naklonosti i izvor oduševljenja za tim za dizajn. Njegov bogat i složen karakter informisao je kreativno istraživanje, utičući na paletu, kompoziciju i složene detalje automobila. To je dovelo do spajanja radikalno modernih dizajnerskih koncepata sa starim izuzetnim zanatima, koristeći materijale koji su suptilno ojačali duboku povezanost klijenata sa Francuskom.

Spoljašnje karoserijske radove završili su sjajnom i složenom True Love crvenom bojom. Automobil menja boju u zavisnosti od tačke posmatranja. Da bi se postigla ova bogata varijacija, stručnjaci za površinsku obradu razvili su potpuno novi postupak farbanja, koji je bio usavršen tokom 150 pažljivo pažljivo pripremljenih iteracija. Baza, čija boja je dobro čuvana tajna, zatim je premazana sa pet slojeva prozirnog laka, svaki od njih sa blago drugačijim tonom crvene.

Dizajniran je odstranjivi tvrdi krov koji daje Droptailu dva različita karaktera: bez krova, Droptail je vitak kabriolet; sa postavljenim krovom, postaje impozantan i dramatičan kupé. Krov je jedinstveno nisko postavljen, što je dodatno naglašeno dužim nagibom kako bi podržao snažan i glamurozan karakter. Potpuno prilagođeni krov takođe ima elektrohromnu staklenu sekciju koja se trenutno menja u gotovo prozirnu nijansu dodirivanjem dugmeta.

Najneobičniji element ovog izuzetnog automobila je njegov dojmljiv enterijer. To je najkompleksniji izraz parketa koji je ikada napravljen za Rolls-Royce. Umetničko delo predstavlja apstraktan izraz padajućih latica ruže, formiran uz pomoć 1.603 komada trouglova od crvenog drvenog furnira. Izuzetno kompleksni uzorak se formira sa 1.070 savršeno simetričnih elemenata koji čine pozadinu, i 533 asimetrično postavljenih crvenih komada koji predstavljaju latice ruže.

Prednja ploča je opremljena integrisanim jedinstvenim ručnim satom Audemars Piguet, koji je posebno naručen od strane klijenta. 43mm Royal Oak Concept Split-Seconds Chronograph GMT Large Date pokreće jedinstveni automatski mehanizam kalibra 4407, koji sadrži hronograf sa povratnim okretanjem i mehanizam za deliće sekunde. Majstorski usklađen sa bojom La Rose Noire, uključuje crvene brojače i crvenu unutrašnju masku, pružajući jasan kontrast crnom „otvorenom“ brojčaniku naglašenom kosinama tonova rodijuma.

Kako bi proslavili svoj Rolls-Royce La Rose Noire Droptail, vlasnici su naručili ekskluzivno vino Champagne de Lossy, koje je jedno od njihovih omiljenih vina. Ovo je posebno značajno s obzirom na to da je specijalno vino kreirano za La Rose Noire Droptail jedno od svega nekoliko dragocenih berbi koje je vinski dvorac proizveo u svojoj 160-godišnjoj istoriji. Kao savršena scena, porodica koja je naručila automobil je zatražila jedinstvenu Rolls-Royce šampanjsku rinfuzu.

Nema tačih informacija, ali je procenjeno da opisani automobil napravljen po želji nepoznatog klijenta košta oko 25 miliona dolara.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde