Fiat E-Ulysse za 2022. godinu debituje kao električni „dnevni boravak“ za Evropu

Nekada davno, Fiat je kupcima u Evropi nudio skromni minivan po imenu Ulysse. On je dočekao svoj kraj 2010. godine, ali sada se vraća sa novim izgledom i električnim pogonom. To je drugi potpuno električni Fiat model nakon novog 500e, i poput tog malog gradskog automobila, e-Ulysse je namenjen prevashodno urbanim tržištima.

U ponudi su dve baterijske opcije, sa 50 ili 75 kWh i maksimalnom autonomijom od 330 kilometara merenom u skladu sa WLTP ciklusom. Sistem za brzo punjenje jačine 100 kW, koji je deo standardne opreme, može da obnovi 80% energije za 45 minuta.

Model e-Ulysse generiše snagu od maksimalnih 136 ks (101 kW) uz 260 Nm obrtnog momenta, i kao takav, brzina nije njegov primarni atribut. Fiat nije ponudio statističke parametre vezane za ubrzanje, ali je navedena maksimalna brzina od 130 km/h.

Takve stvari verovatno neće biti važne kupcima modela e-Ulysse, koji bi po mišljenju Fiata mogli biti taksi službe, hoteli ili druge kompanije koje upravljaju flotama vozila i žele da ponude prevoz uz nultu emisiju štetnih gasova. U tom pogledu, ovo višenamensko vozilo nudi izdašne konfiguracije za sedam ili osam putnika. Sa Lounge paketom opreme i sedam mesta za putnike, e-Ulysse može da se konfiguriše tako da drugi red sedišta gleda u treći sa stolom na rasklapanje između njih, zbog čega su u Fiatu ovu varijantu nazvali „dnevni boravak“. Konfiguracija sa osam putničkih sedišta ima dodatno sedište u drugom redu.

Što se tehnologije tiče, Fiat na modelu e-Ulysse nudi širok spektar sistema za pomoć pri vožnji i sigurnosnih sistema. Sistemi za automatsko kočenje u slučaju opasnosti, upozoravanje o napuštanju saobraćajne trake, nadzor mrtvog ugla i prepoznavanje saobraćajnih znakova su neki od njih. Ekran dijagonale 7 inča osetljiv na dodir je deo jačih paketa opreme, a panoramski krov, kožna sedišta, ksenon farovi, električno otvaranje prtljažnika i prenosivi prečišćivač vazduha su dostupni kao dodatna oprema.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde