Dana 29. novembra 2019, u Hondinom salonu u Beogradu za klijente i predstavnike medija upriličena je prezentacija Honda hibridnih tehnologija u prvom hibridnom modele Honda CR-V. Takodje, Honda Srbija je najavila i decembarsku akciju sa odličnim ponudama za modele sa lagera.

Kada je u martu 2019, na Međunarodnom Salonu automobila, HONDA Srbija premijerno predstavila prvi hibridni CR-V model, u nekoliko sajamskih dana ceo lager ovog modela je rasprodat. Ovo je nedvosmisleno pokazalo da tržište Srbije želi hibridne tehnologije kao i da su Honda vozači svesni značaja prelaska na hibridni pogon u cilju zaštite šivotne sredine, smanjenja potrošnje goriva, a bez ikakvog gubitka u voznim performansama.

Honda Srbija je najavila i specijalnu decembarsku ponudu vozila sa lagera koja donosi popuste od 2.000 do 3.700 eura za modele.
O ponudi možete više saznati na: honda-srbija ili posetom Hondinih salona u Beogradu i Novom Sadu.

Hibridni pogon je način rada u kojem benzinski motor i elektromotor kombinuju svoj rad za optimalnu snagu i ekonomičnost. Električni motor omogućava trenutni odziv vozila prilikom kretanja, na primer, nakon stajanja na semaforu, dok se tokom vožnje pri većim brzinama uključuje benzinski motor i tada samo on pokreće automobil.

HONDA CR-V Hibrid poseduje benzinski motor i dva električna motora. Hondin dvolitarski benzinski motor s Atkinsonovim ciklusom rada je u sprezi sa pomenuta dva električna motora od kojih je jedan propulzijski motor, a drugi električni motor generator. Njima upravlja Honda i-MMD tehnologija , koja automatski prebacuje između tri načina vožnje – električnog, hibridnog i klasičnog – kako bi na najbolji način optimizovala performanse i efikasnost.

CR-V Hibrid poseduje benzinski agregat od 145KS i elektro motor od 184KS.
Kada je u pitanju potrošnja goriva i emisija CO2, model sa prednjim pogonom ima emisiju CO2 od 120g/km i prosečnu potrošnju goriva od 5.3l/100km.

U standardu kod ovog modela je HONDA Sensing – sistem prevencije sudara, sistem upozorenja napuštanja saobraćajne trake, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova, inteligentni limitator brzine i drugo.

Početna cena modela HONDA CR-V 2.0 HYBRID ELEGANCE e-CVT iznosi 36.590,00€.

Prethodni tekstFinalista EUR izbora za automobil godine!
Sledeći tekstToyota Start Your Impossible

Leave a Reply