Početna Home Kompletirajte sliku i zvuk

Kompletirajte sliku i zvuk

U 2020., ako želite da promenite televizor, jedino razumno rešenje je da posegnete ka modelu koji ima veliku dijagonalu. Počevši od 65 inča (165 cm) preko 75 (190 cm) do čak 85 inča (261 cm), Samsung nudi 8K QLED seriju. Uz svaki TV se gratis dobija odgovarajući soundbar, kako biste sa odličnom slikom dobili zvuk istog kvaliteta i tako kompletirali ugođaj gledanja filmskog i sportskog sadržaja.

TV panel izgleda kao ram od slike koji je jako tanak. Uz HDR10+ kontrast, slika na ekranu ima toliko žive i realne boje, da ćete se momentalno „zalepiti“ uz TV i pratiti svaki kadar bez daha. Quantum Dot tehnologija je zaslužna za boje koje ostaju iste bez obzira na nivo osvetljenosti.

Uparivanje vrhunske slike i odgovarajućeg zvuka se vrši preko HW-Q800T ili HW-Q60T soundbarova. Oni su postavljeni ispod televizora (koji ima zvučnike u gornjim ivicama) i sa stereo zvuka prelaze na okružujući. Zvuk se prilagođava kontekstu. Kada se čuje razgovor, vesti, kada je film ili sport, onda se Dolby Atmos i DTS:X pružaju zvučnu dubinu i širinu, kako bi vi ostali zapanjeni tokom gledanja filmova i sportskih događaja. Zvuk dobija 3D oblik, a vi ćete biti potpuno i kompletno obuzeti sadržajem s ekrana.

Režim za igre ima više opcija, pa čak i AMD FreeSync, a sledeća generacija igračkih konzola (PS5 i Xbox X) donose 8K grafiku.

q

One Remote daljinskim istovremeno možete kontrolisati i televizor i soundbar. Upravljanje preko One Remote daljinskog upravljača je moguće i glasovnim putem. Vaša reč postaje zapovest za televizor, a mogu je slušati Bixby, Amazon Alexa ili Google asistent. Na vama je da izaberete.

Za vas koji prelazite s 4K slike, 8K ima četiri puta više piksela, a ako ste do sada bili na FHD televizoru, onda nova rezolucija ima 16 puta više tačaka. Poređenja radi, kada ste sa CRT televizora (stari modeli s katodnom cevi) prešli na Full HD, to je bilo četiri i po puta više tačaka. Sav sadržaj koji nije u 8K se skalira preko AI i mašinskog učenja do te mere da ćete teško primetiti razliku.

Što se tiče gustine tačaka, tu u računicu ulazi i rastojanje s kojeg gledate TV sadržaj. QLED ekrane možete gledati s mnogo manje udaljenosti, i glavni „problem“ je naći dovoljno veliku površinu zida gde se televizor može postaviti. Verovatno vas očekuje mini promena rasporeda nameštaja u stanu. Bićete iznenađeni koliko lako ćete se navići na veliku sliku i novonastali komoditet.

Ako se plašite kako da nađete 8K sadržaj, ne morate ići dalje od poslednje serije S20 i Note20 Samsung telefona. Svi modeli prave jako dobre filmove u 8K rezoluciji. Uz Tap view se na dodir telefona i televizora s manjeg na veći ekran prenosi zvuk i slika. Multi View opcija deli TV na dva dela, pa se istovremeno prikazuju sadržaj s televizora i sadržaj s telefona. Vama ostaje da uživate u slici i zvuku. Ko mora da se povuče iz sobe, a ne želi da prekine gledanje, Samsung pametni televizor vam može proslediti sliku na telefon, dok se na velikom ekranu prikazuje nešto drugo…

q

Leave a Reply