TV panel izgleda kao ram od slike koji je jako tanak. Uz HDR10+ kontrast, slika na ekranu ima toliko žive i realne boje, da ćete se momentalno „zalepiti“ uz TV i pratiti svaki kadar bez daha. Quantum Dot tehnologija je zaslužna za boje koje ostaju iste bez obzira na nivo osvetljenosti.

Uparivanje vrhunske slike i odgovarajućeg zvuka se vrši preko HW-Q800T ili HW-Q60T soundbarova. Oni su postavljeni ispod televizora (koji ima zvučnike u gornjim ivicama) i sa stereo zvuka prelaze na okružujući. Zvuk se prilagođava kontekstu. Kada se čuje razgovor, vesti, kada je film ili sport, onda se Dolby Atmos i DTS:X pružaju zvučnu dubinu i širinu, kako bi vi ostali zapanjeni tokom gledanja filmova i sportskih događaja. Zvuk dobija 3D oblik, a vi ćete biti potpuno i kompletno obuzeti sadržajem s ekrana.

Režim za igre ima više opcija, pa čak i AMD FreeSync, a sledeća generacija igračkih konzola (PS5 i Xbox X) donose 8K grafiku.

One Remote daljinskim istovremeno možete kontrolisati i televizor i soundbar. Upravljanje preko One Remote daljinskog upravljača je moguće i glasovnim putem. Vaša reč postaje zapovest za televizor, a mogu je slušati Bixby, Amazon Alexa ili Google asistent. Na vama je da izaberete.

Za vas koji prelazite s 4K slike, 8K ima četiri puta više piksela, a ako ste do sada bili na FHD televizoru, onda nova rezolucija ima 16 puta više tačaka. Poređenja radi, kada ste sa CRT televizora (stari modeli s katodnom cevi) prešli na Full HD, to je bilo četiri i po puta više tačaka. Sav sadržaj koji nije u 8K se skalira preko AI i mašinskog učenja do te mere da ćete teško primetiti razliku.

Što se tiče gustine tačaka, tu u računicu ulazi i rastojanje s kojeg gledate TV sadržaj. QLED ekrane možete gledati s mnogo manje udaljenosti, i glavni „problem“ je naći dovoljno veliku površinu zida gde se televizor može postaviti. Verovatno vas očekuje mini promena rasporeda nameštaja u stanu. Bićete iznenađeni koliko lako ćete se navići na veliku sliku i novonastali komoditet.

Ako se plašite kako da nađete 8K sadržaj, ne morate ići dalje od poslednje serije S20 i Note20 Samsung telefona. Svi modeli prave jako dobre filmove u 8K rezoluciji. Uz Tap view se na dodir telefona i televizora s manjeg na veći ekran prenosi zvuk i slika. Multi View opcija deli TV na dva dela, pa se istovremeno prikazuju sadržaj s televizora i sadržaj s telefona. Vama ostaje da uživate u slici i zvuku. Ko mora da se povuče iz sobe, a ne želi da prekine gledanje, Samsung pametni televizor vam može proslediti sliku na telefon, dok se na velikom ekranu prikazuje nešto drugo…

Prethodni tekstRaymarine Axiom 7-9-12
Sledeći tekstXPG gejming slušalice PRECOG ANALOG

Leave a Reply