Niko ne bira Porsche da bi se uklopio u masu.

Ovaj brend koji je poznat po legendarnim sportskim automobilima je sada preneo svoje dizajnersko umeće na pučinu sa novim prelepim katamaranom.

Ovo futurističko plovilo dužine 41 metra – koje je napravljeno u brodogradilištu Kockums u Švedskoj i isporučeno ove godine – rodilo se iz ideje singapurske kompanije Royal Falcon Fleet i Poršeovog dizajnerskog studija.

Ova upečatljiva jahta po imenu Royal Falcon One ima višetrupni dizajn koji je plod mašte pomorske dizajnerske firme Incat Crowther.

Ovaj alumunijumski dvostruki trup je estetski veoma privlačan, ali takođe ima i vrhunsku funkcionalnost – njegova velika širina obezbeđuje efikasno krstarenje kao i pregršt prostora.

Moderni enterijer je obogaćen detaljima presvučenim luksuznom kožom koji odlično idu uz ultraluksuznu spoljašnjost.

Royal Falcon One ima pet prostranih kabina i može da primi do deset gostiju. Tri duple kabine su raspoređene po glavnoj palubi, dok se glavna i VIP kabina nalaze na gornjoj palubi.

Glavna kabina koja se prostire celom širinom trupa ima privatnu palubu a gosti mogu da uživaju u raznoraznim luksuznim sadržajima, poput šanka, prostora za druženje, salona sa fenomenalnim pogledom, đakuzija sa ležaljkama za sunčanje i garažom za pomoćni čamac.

Ovo plovilo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim – i na koje se čekalo čitavih 10 godina – pokreću dva MTU 16V 4000 M93L dizel motora snage 4.600 KS i dva Rolls-Royce KaMeWa waterjet pogonska sistema.

U stanju je da seče talase brzinom od 35 čvorova i ima autonomiju od 1.000 nautičkih milja pri nešto ležernijih 30 čvorova.

Prethodni tekstLista: 100 najgorih lozinki na svetu
Sledeći tekstFoil ORO NERO

Leave a Reply