Novi motor DF350A donosi brojne inovacije, uključujući donju jedinicu kakvu nema nijedan vanbrodski motor na tržištu.

Dva kontrarotirajuća propelera sa tri lopatice prenose snagu na vodu. Model DF350A nudi iste prednosti i još nekolicinu novih.
Dva kontrarotirajuća propelera omogućavaju isporuku obrtnog momenta preko dva manja zupčanika.

Ovo omogućava da kućište menjača bude najmanje moguće kako bi se povećala efikasnost i maksimalna brzina i istovremeno zadržao nivo obrtnog momenta.

Da bi dobili manju donju jedinicu, inženjeri kompanije Suzuki su pomerili sistem za menjanje brzina iznad kućišta menjača.

Takođe su usavršili hidrodinamiku koristeći kompjuterske simulacije kako bi dizajnirali vrlo klizav oblik i propustili čistu vodu do propelera.

U novom dizajnu primarni usisnik vode za hlađenje je premešten sa prednje strane jedinice, a sekundarni sa donje strane, odmah ispred pete kormila.

Kontrarotirajući propeleri omogućavaju da kućište menjača bude malo i hidrodinamično.

Zapremina od 4,4 litre na modelu DF350A je nešto veća nego na modelu Suzuki DF300AP koji ima zapreminu od 4 litre.
Odnos kompresije od 12:1 – koji je najveći ikada postignut u vanbrodskom motoru – je ono što pravi razliku.

I dok veći odnos kompresije za rezučtat ima veću konjažu po kubnom centimetru, on takođe potencijalno može da izazove i detonaciju (tj. „udar“) koji može da umanji performanse i ošteti motor.

Ključna stvar za izbegavanje udara je da dotok bude što je više moguće hladniji.
Da bi se ovo postiglo, motor DF350A ima usisnik u gornjem delu koji koji sprovodi vazduh direktno u motor.

Niz malih žaluzina izbacuju vlagu dok vazduh ubrzava kroz proreze, tako da je vazduh suv i ima temperaturu ne veću od 10 stepeni u odnosu na temperaturu okruženja.

Suzuki je takođe motoru DF350A ugradio dve mlaznice za ubrizgavanje goriva po cilindru.

Ove mlaznice ne služe samo da istovremeno isporučuju atomizirane količine goriva već i hlade usisni vazduh efikasnije od jedne mlaznice.

Niz funkcija je preuzet sa modela DF300A, uključujući elektronski sistem gasa i menjača za odličnu kontrolu, Lean Burn sistem za najbolju moguću potrošnju goriva, pomereno pogonsko vratilo koje pomera centar ravnoteže napred, dvobrzinski reduktor koji omogućava da kućište menjača bude kompaktno, varijabilno otvaranje ventila za optimalnu efikasnost i snagu pri malim i srednjim brzinama i samopodesivi zupčasti kaiš koji ne zahteva nikakvo održavanje.

Kao i mnogi drugi vanbrodski motori brenda Suzuki, i ovi motori su izuzetno tihi, posebno kada rade u leru. Ali čak i u pokretu buka koju proizvode je relativno mala.

POGLEDAJ KOMPLETNU PONUDU
Prethodni tekstXPG gejming slušalice PRECOG ANALOG
Sledeći tekstTOP 5: Proizvoda za kampovanje za šator sa pet zvezdica

Leave a Reply