Kakav je utisak voziti luksuzne primerke automobila od pola miliona po ulicama Budimpešte uverili smo se na licu mesta. Da, svakako je drugačije, u hedonističkom stilu. Ako bi morali da se odlučimo za taj naj utisak, to svakako ne bi bile tehničke karakteristike već zamrznuti i zbunjeni pogledi vozača Range Rovera i Poršea što je priznajte poprilično teško doživeti.

Najveći od najvećih koji i nosi ime najvećeg dijamanta ikada, Rolls-Royce Cullinan predstavlja odgovor na zahteve kupaca koji žele da san o autentičnoj, istinski luksuznoj terenskoj vožnji pretvore u javu. Sofisticirano vazdušno ogibljenje na modelu Cullinan garantuje čuveni doživljaj koji Rolls-Royce naziva „vožnja na magičnom ćilimu“ (Magic Carpet Ride) na svim vrstama podloge, na putu ili van njega. Istovremeno, ovo je prvi automobil u klasi terenaca koji zaista ima konfiguraciju karoserije iz tri dela (three-box). Pregradni zid stvara karakteristično okruženje za putnike, odvojeno od prtljažnog prostora.

Prvi Rolls-Royce sa velikim odstojanjem od tla je neprikosnoveni terenac, sposoban da savlada svaku prepreku i stigne na svako odredište. Desetine izvršenih testova širom planete pokazali su da je ovaj automobil u stanju da samouvereno i agilno savlada svaki težak teren.

S obzirom na to da je Cullinan drugi Rolls-Royce model koji je postavljen na potpuno novu aluminijumsku „arhitekturu luksuza“, on je beskompromisan u nameri da ne deli platformu ni sa jednim drugim brendom ili modelom.

Novi 6,75-litarski twin-turbo V12 Rolls-Royce motor isporučuje 563 ks/420 kW i 850 Nm obrtnog momenta preko potpuno novog pogona na sva četiri točka, a upravljački sistem koji pomera sve točkove je potreban da bi se savladao svaki izazov.

Naizgled već viđeni deltalji i kod ostalih luksuznih automobila, posebnu pažnju skreću kada se udubite u filozofiju i izradu ovog automobila do detalja. Stručni tim koji je opremao Rolls Royce modele vodio je ne samo računa o izgledu detalja nego i o vrsti, poreklu i istrajnosti materijala. Tako na primer koža kojom je obložena unutrašnjost automobila koju nabavljaju iz posebnog područja u Nemačkoj specijalnim tretmanima obrade dostiže istrajnost i nekoliko decenija. Takođe je bitno napomenuti “personalizaciju” kada govorimo o izboru i bojama materijala. To znači da uz malo mašte možete biti ne samo jedan od retkih vlasnika ovog modela, već i vlasnik jedinstvenog primerka ovog luksuznog četvrotočkaša.

Cullinan nudi pregršt personalizovanih funkcija razvijenih posebno za različite životne stilove njegovih vlasnika. Jedna od najupadljivijih opcija je modul za rekreaciju – posebna električna fioka u kojoj stoji oprema i rekviziti koji su posebno namenjeni svakom od vlasnika modela Cullinan ponaosob. Ona je smeštena u zadnjem delu automobila i može lako da se otvori jednostavnim pritiskom na dugme. Jedna od opcija u modulu za rekreaciju je Rolls-Royce Cullinan postavka za razgledanje – jednim pritiskom dugmeta iz ovog modula izlaze dve stolice presvučene najfinijom kožom i koktel stočić, koji gledaju iza vozila. Gde god da otputujete, postavka za razgledanje garantuje da ćete imati mesta sa najboljim pogledom.

Prethodni tekstYamaha MusicCast Vinyl 500
Sledeći tekstSamsung SmartThings uređaj za praćenje

Leave a Reply