Početna Lifestyle TESTIRALI SMO: SEA RAY SUNDANCER 320 – KREIRAN DA IMPRESIONIRA

TESTIRALI SMO: SEA RAY SUNDANCER 320 – KREIRAN DA IMPRESIONIRA

Sea Ray Sundancer 320 je sportska kruzer koja ima kapac- itet za noćenje do četiri odrasle osobe i potpuno opremljeno kupatilo, ali je pritom zadržao stil koji omogućava druženje
na otvorenom vazduhu u pramčanom kokpitu. Dostupna je sa vanbrodskim ili brodskim pogonom.

DIZAJN

Sea Ray inženjeri su jedni od prvih projektovali plovilo koje spaja dva broda u jednom bowrider i sportski kruzer za maksimalnu zabavnu porodičnu plovidbu brodom.

Duboko „V“ korito čini brod udobnim bilo gde u priobalju i daje mu određene sposobnosti u dubokim vodama dok je kokpit više dizajniran za druženja u vodama kraj obale.

KONSTRUKCIJA

Sea Ray je tokom konstruisanja koristio više načina da smanji zvuk i vibracije na svojim plovilima, a svo to znanje u ovom brodogradilištu kolektivno nazivaju Quiet Ride tehnologija – postavljanje kompozitnih panela direktno u korito koji pretvaraju energiju vibracije u toplotu koju voda odvodi.

Vetrobranska stakla su napravljena sa omekšanim ivicama koje ograničavaju količinu buke koju stvara vetar. Krmeni deo sa pogonskim jedinicama mogu, poput muzičkih instrumenata, da se ponašaju kao zvučne ploče, prenoseći zvuk i vibracije po celom brodu.

Zbog toga je Sea Ray udružio snage sa kompanijom Omni products kako bi patenti- rali način da „naštimuju“ krmeni deo i priguše buku i vibracije koje proizvodi motor. Šupljine u koritu su popunjene penom kako bi se izolovala buka.

KOKPIT

Prilikom ulaska u kokpit, sa desne strane se nalazi mini kuhinja sa Corian radnom pločom sa ugradjenom sudoperom, a opciono se može ugraditi električni rostilj. Ispod su mini kanta za djubre i frižider. U nastavku je klupa za sedenje, koja se naslanja na kapetanovo duplo sedište.

Sa leve strane je velika garnitura za sedenje koja se proteže preko krme i uzduž bočne stranice. Na kraju garniture je konvertibili naslon, koji se pomera u zavisnosti od sedenja. Opciono zadnji naslon ka krmenom delu se pomera i uz dodatni ležaj na platformi, čini ogromni ležaj za sunčanje. Na podu opciono moze da bude tepih ili tikovina. Pored toga imate opcije dekorativnog led svetla (plava ili bela) , kao i izduv za klimu koja greje ili hladi po potrebi.

PRAMČANA LEŽALJKA

Pramčani deo je i najprivlačniji na plovilu i daje osećaj da se nalazite na bowrideru. Tu se nalaze tri spojene ležaljke koje imaju štelujući naslon za glavu, spustajuće rukohvate. Donji deo lešaljke u visini kolena se podiže, kako bi bilo potpuno uzivanje. Sa strane se nalaze držači za čaše, a ispred ležaljki opciono sto.

KRMENA PLATFORMA

Krmena platforma je obložena opciono sa SeaDek oblogom ili tikovinom. Njen krajnji deo čini opciono hidraulična platforma koja se spušta ispod nivoa vode (pri spuštanju platforme motori obavezno moraju da budu isključeni).

Opciono, takođe može da se ugradi upravljač za ozvučenje radi lakšeg kontrolisanja muzike, ali i tuš sa toplom i hladnom vodom. U zavisnosti koju opciju izaberete, na krmenoj platformi može da bude ležaljka ispod koje je skladišni prostor ili samo skladišni prostor nalik na prtljažnik automobila. U zasebnom ormariću za vezu na obali nalaze se dvostruki utikači za obalu od 30 ampera, priključak za ispiranje, ulaz za gradsku vodu, TV priključak i prekidači.

TVRDI KROV

Na visini od 2,06 m iznad palube nalazi se tvrdi krov od fiberglasa sa zvučnicima, opciono platnenom tendom napred i tendom na izvlačenje pozadi koja natkriva celu garnituru za sedenje u kokpitu. Ambijentalno osvetljenje nalazi se ispod tvrdog krova. Postoji mogućnost da se sa ceradom koja ima “prozore” zatvori kokpit sa tri strane. Na krov moze da se postavi radar.

KOMANDNA TABLA

Iznad cele komadne table je vinil tamno braon boje. Kontrolnoj tabli je posvećena velika pažnja pomoću dva Simrad ekrana. U osnovnoj opremi su ekrani od 9 inča, a može da se poruči i od 12 inča. Na ekranima se prikazuju svi podaci od motora , plovna mapa, nivo goriva….

Ispod ekrana sa desne strane se nalazi audio sistem Fusion Apollo sa nekoliko sjajnih karakteristika poveziva-nja. Kapetanska sedišta su dvostruko široka sa pojedinačnim 19 ”(48,26 cm) prek- lopnim osloncima, vrhunskim tretmanima tapaciranja i prilagođenim vezom.

KABINA

Sundancer 320 ima kabinu sa trpezarijom koja može da se rekonfiguriše, kupatilo i centralnu kabinu sa dva kreveta. Plafon iznad standardne „V“ garniture za sedenje nalazi se na visini od 1,09 m, a između se nalazi stočić. Opcioni TV dijagonale do 24“ nalazi se na prednjem zidu kabine. Frižider i mikrotalasna se nalaze levo od sedeće garniture.

Ta garnitura se pretvara u krevet širine 195,58 cm koji se sužava do 53,34 cm, a dužina mu je 152,40 cm. Postoji mogućnost za klimu koja ima opciju da greje i hladi kabinu. U kabini se nalazi odvojeno kupatilo sa stojećom visinom, wc soljom i ručnim tušem kao i glavom tuša fiksiranom u zidu. Sa rezervoarom tople vode od 121 litre, dvoje, troje putnika može da se brzinski istušira ukoliko im je to potrebno.

MOTORI

Standardni motori za Sea Ray Sun- dancer 320 su dvostruki Mercruiser ECT 4.5L MPI DTS w/Bravo® III (T-250 PHP ), a najači benziski motori su dvostruki Mercruiser ECT 6.2L MPI AXIUS w//Bravo® IIIX (T-350 PHP).

Pored benziskih motora, u ponudi su i dve opcije dizel motora Mercruiser DIESEL TDI 3.0-270 SD DTS B3X i Mercruiser DIESEL TDI 3.0-270 AXIUS
B3X. U prednjem delu motornog pros- tora predvidjen je dizel agregat.

UTISAK SA TESTA

Sundancer 320 je istovremeno zabavan brod za plovidbu, odlično mesto za druženje sa više boravišnih zona za goste i kvalitetno plovilo u kom možete da prenoćite, idealno za vikend ekskurzije daleko od matičnog pristaništa.

Sundancer je oduvek bila popularna linija Sea Ray plovila, ali sa dodatkom još jednog prostora za druženje na pramcu i ne žrtvujući funkcionalnost donje palube, ova verzija broda postala je još bolja.

POGLEDAJ KOMPLETNU PONUDU
Prethodni članakElektrični brodski motori kompanije Candela imaju „skoro neograničen životni vek“
Sledeći članakZa školarce pametne stepenice

Leave a Reply