nor

On i dalje nije najjeftiniji gramofon na tržištu, ali je prvi koji je ponovo oživljeni brend Technics izbacio i koji podseća slušaoce na ono što su oduvek voleli kod ovog brenda.

Dizajn
Nije dizajniran da izgleda kao DJ mikser, već više kao gramofon, pa tako nema menjanje tonaliteta i karaktera glasa, usmereno svetlo, stroboskop i ostale dugmiće koji čine da model SL-1210 izgleda kao veoma korisna mašina.

Model SL-1500C ima direktni pogon tj. „Direct Drive“. U kompaniji su oduvek preferirali ovu tehnologiju zbog njihovih gramofona, a ovde su koristili prebudženi elektromotor koji ima zadatak da obuzda efekat „obrtanja“ koji može da utiče na neke „kobajagi Technics“ gramofone sa direktnim pogonom.

nor

Karakteristike
Svojski su se potrudili da učine model SL-1500C što jednostavnijim i praktičnijim za korišćenje. Opremljen je podesivim predpojačalom. Nema svako stereo pojačalo neophodnu snagu da učini gramofon glasnim, ali s obzirom na to da SL-1500C ima dovoljno jako predpojačalo, on je kompatibilan sa svakim pojačalom koje vam padne na pamet.

Ima čak i podesivu auto-stop funkciju. Kada igla dođe do run-out žljeba ona može da se vrati u „off“ poziciju, ako vi to želite.
Poput starih Technics gramofona, i model SL-1500C ima velike dugmiće za podešavanje brzine okretanja na 33,3 i 45 obrtaja u minuti i, poput starih Technichs gramofona, kada ih pritisnete istovremeno uključićete brzinu od 78 opm. Savršeno za prave arhivatore gramofonskih ploča!

nor

Performanse
Dobar deo onoga što je toliko dragoceno kod vinil formata – toplina, detalji i tekstura zvuka, ritmička stabilnost, osećaj integracije i jedinstvene izvedbe – nalazi se u modelu SL-1500C, i to u velikim količinama. Ali to nije ono što je tako prvobitno izvanredno u vezi sa načinom na koji ovaj Technics uređaj stvara muziku.

Generalno, veoma je mali broj zamerki koje biste mogli naći ovom gramofonu. Neki drugi modeli će izvući još više detalja, i kontrolisaće ritam i tempo sa još više sigurnosti. Ali oni nemaju elektronsku promenu brzine, ili direktni pogon, ili predpojačalo, ili kvalitet izrade koji može da preživi omanju detonaciju.

Konačna ocena
Renovirani Technics brend je imao pomalo turbulentan novi početak, ali sa modelom SL-1500C čini se da kompanija polako nalazi svoje mesto pod suncem. Ovo je nije najsposobniji gramofon koji možete da kupite čisto po pitanju zvuka, ali nije ni daleko od toga – i dosta je robusnije napravljen, ima bolje specifikacije kao i reputaciju od bilo kog konkurentskog modela u sličnom cenovnom rangu.

Technics SL-1500C karakteristike:
Zvučnica: Ortofon 2M RED
Tip pogona: direktno
Brzine: 33,3/45/78
Napajanje: interno
Dimenzije: 453 x 169 x 372 mm
Masa: 9,9 kg
Raspoložive boje: silver, black

CENA: 120.000 Din.
Prethodni tekstNajbolji na TESTU sigurnosti NCAP 2019
Sledeći tekstVolvo počinje sa prodajom električnih kamiona

Leave a Reply